XS
SM
MD
LG

Užice nada za preokret

Inđijskom prvoligašu ne cvetaju ruže ove jeseni. Šest bodova u sedam utakmica nikom ni u snu nije padalo na pamet da će bilans izgledati ovako.

Jedna pobeda, tri nerešena rezultata na domaćem terenu i dva poraza,skor koji nikako ne može biti zadovoljavajući.

Poslednji poraz i debakl u duelu sa novosadskim Proleterom predstavljaju poziv na punu mobilizaciju .U utakmici sa, doduše uvek neugodnim novosađanima ništa nije funkcionisalo.

Poveli su u uvodnim minutima utakmice, imali nakon toga nekoliko vrlo izglednih prilika a nakon toga je usledio debakl za koji u redovima inđijskog prvoligaša nemaju pravog objašnjenja.

Miroslav Milutinović jedan od retkih u redovima Inđije koji je zaslužio prelaznu ocenu. Iskusni igrač,povratnik u zeleno bele redove  nije imao reči opravdanja.

„Visok poraz usledio je kao posledica naše neprimišljenosti.Vrlo dobro smo ušli u utakmicu stigli do vošđstva, stvorili još nekoliko prilika. Onda je usledio neshvatljiv preokret. Najblaže rečeno golovi koje smo primali izraz su nesmotrenosti, da ne upotrebljavam teže izraze. Imamo u odbrambenim redovima 3-4 izrazito visoka igrača a 3 gola primili smo nakon prekida igre i visoko nabačenih lopti. Zatajili smo u izvršavanju postavljenih zadataka. Niko ne spori da je Proleter kvalitetna ekipa. Rezultat je mogao biti i drukčiji. Izdvojio bih nekoliko ključnih momenata. Pre svega to je isključenje našeg igrača, kazneni udarac za goste, autogol. Sve su to okolnosti koje su uticale na konačan ishod. Nemamo reči opravdanja ali sigurno je da bismo izbegli katastrofu da smo se striktno pridržavali postavljenih zadataka. Ovako,ispalo je najgore po nas. Iz ovako visokog poraza neophodno je izvući pouku kako nam se slični pehovi  ne bi ponovo dešavali.

Mršav bilans u prvih sedam kola nije se očekivao?

„Inđija je u novo prvenstvo ušla sa potpuno izmenjenim sastavom. Pravilo je da za ovakve situacije treba vremena da bi se ekipa ukomponovala. Sa puno argumenata tvrdim da imamo pojedinačni kvalitet dostojan ovog ranga. Za svaku poziciju u timu imamo igrače koji mogu da nastupaju u prvoligaškoj konkurenciji. Nema pak dovoljno homogenosti. Ekipa još uvek ne funkcioniše kao celina. U ovakvom prvoligaškom takmičenju ima podosta ekipa približnog kvaliteta. Sve je to nesporno ali je ipak potrebno da se pokrenemo unapred. Valja prekinuti sa dosadašnjom praksom i okrenuti se onome što nas očekuje u nastavku ali u potpunosti izmeniti odnos prema igri i obavezama„.

Gostovanje u Užicu je prva prilika.

„Uveren sam da bi samo jedan povoljan rezultat bio uvod u prekretnicu. Pod ovim podrazumevam i bod osvojen na terenu užičkog prvoligaša. Bio bi veoma važan na psihološkom planu. Povratili bismo poljuljno samopouzdanje. Ponavljam da posedujemo kvalitet za ovaj rang. Zbog svega je veoma bitno da se sa gostovanja u Užicu vratimo neporaženi. Za ovakav poduhvat moramo se svi do jednog maksimalno založiti. Ekipa koja istrči na teren mora biti spremna na maksimalno angažovanje od prvog do poslednjeg minuta. Izgaranja na svim delovioma terena, borba za svaku loptu mogu nam doneti povoljan ishod“ mišljenja je iskusni Miroslav Milutinović.

Mladi Rade Pejić, debitant na prvoligaškoj sceni, teško je prihvatio poslednji debakl. Nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je ekipa u toj meri podbacila.

„Na stranu što smo naspram sebe imali izuzetno kvalitetnu i iskusnu ekipu Proletera, ekipe koja je u Inđiji uvek raspoložena za nadigravanje. Ne treba sporiti nesumnjiv kvalitet na strani tima sa novosadske Slane bare ali smo dobrim delom i sami kumovali ovakvom ishodu. Kada je u pitanju naša dalja perspektiva mišljenja sam da još nije sve izgubljeno. Možemo i moramo mnogo bolje. Nemam većeg uiskustva ali prema onome što sam video nismo ekipa koja zaslužuje sadašnji položaj na tabeli. Kriza jeste evidentna ali smo u stanju da je prevaziđemo. Zbog svega sam ubeđen da već u Užicu možemo do povoljnog ishoda koji bi značio prekid sa neugodnom serijom i nailazak boljih dana. Spremni smo i odlučni da damo sve od sebe kako bismo se sa jednog od težih gostovanja vratili ohrabreni pred nailazeća iskušenja“ poručuje mladi Pejić.

Za utakmicu u Užicu stručni štab neće moći da računa na Predraga Jovića koji je isključen u duelu sa Proleterom.Svi ostali su raspoloženi i orni za nastup u susretu koji nudi novu šansu.

 


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31