XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Podrška streljačkom sportu

BEOGRAD, 25. septembar (Info centar). – Ivanu Maksimović, olimpijsku vicešampionku iz Londona 2012. primio je državni sekretar za sport Predrag Peruničić. Prisustvovao je i Goran Maksimović, v. d. selektora streljačke reprezentacije Srbijem, koja je iz Londona donela dve medalje – srebro Ivana Maksimović i bronza Andrija Zlatić.

Teme razgovara bile su situacija i problemi sa kojima se susreće streljaštvo, jedan od naših najtrofejnijih sportova sa 12 olimpjskih medalja.

Predrag Peruničić je istakao da je uspeh naših sjajnih strelaca dokaz da se radom, upornošću i disciplinom mogu postići vrhunski rezultati.

- Trudom i zalaganjem prevazilazite sve probleme sa kojima se susrećete, pre svega mislim na finansijske. Ministarstvo omladine i sporta je tu da vam pomogne, a vi nam vratite na najbolji mogući način, novim medaljama – rekao je Peruničić.

Ivana Maksimović se zahvalila Ministarstvu omladine i sporta na dosadašnjem ulaganju i podršci i dodala da se nada kako će i u budućnosti još značajnije pomoći streljačkom sportu u Srbiji, pre svega u obezbeđivanju uslova za treninge i takmičenja ulaganjem u izgradnju objekata.