XS
SM
MD
LG

Sloga otvara novu sezonu pod obručima sa Partizanom

Košarkaši Sloge pod komandom novog trenera Mihajla Drobnjaka ušli su u četvrtu nedelju rada. U međuvremenu Ibarskim kejom je prodefilovalo mnogo igrača, od onih željnih afirmacije do onih koji bi trebalo da predstavljaju prava pojačanja. Uprkos vrednom radu stručnog štaba, a usled jako teške finansijske situacije, tim za novu sezonu je još uvek nepoznanica.

-Prelazni rok je tek počeo trajaće tri dana i pred nama je veliki i težak posao. Razgovaramo sa igračima, mnogi su i sada na probi, ali tim koji večeras izađe na megdan Partizanu biće u najvećoj meri ekipa Sloge za novu sezonu. Ostaje nam posle da dovedemo možda još jednog ili dvojicu igrača na određenim pozicijama. U svakom slučaju znamo da će naš tim biti jeftin, jer Sloga nema novca za skupa pojačanja. Naša je želja da tim čini što više Kraljevčana, ali izgleda da će to biti teško ostvarivo – kaže v. d. predsednik KK Sloga Ivan Knežević.

Po čaršiji se već barata imenima onih koji već otišli, kao i onih koji su u timu, ali u klubu ne govore o konkretnim imenima.

-Momci koji treniraju zaista vredno rade i sa te strane sam vrlo zadovoljan. Imali smo utakmicu na Zlatiboru sa C. zvezdom koja je za nas došla baš prerano, nismo imali ni tim, ni fond treninga, ali znate Zvezda se ne odbija, tako da smo igrali. Poraženi smo 104: 63 (30: 11, 25: 13, 30: 19, 19: 20), ubedljivo, ali ipak sam zadovoljan željom, voljom momaka koji su odigrali taj susret. Večeras je duel sa još jednim velikanom Partizanom, pravi način da se otvori košarkaška sezona u Kraljevu i publici će se predstaviti tim Sloge koji će do početka sezone imati vrlo male izmene – naglašava Mihajlo „Flekica“ Drobnjak prvi trener Sloginih košarkaša.

Novom treneru „belih“ u radu pomažu Nikola Jovanović Petar Popović, kao i uvek prisutni Miloš Mijajlović. Za Slogu posle meča sa Partizanom počinju prave pripreme za novu sezonu.

-Može tako da se kaže. Imamo 70% tima, razgovaramo sa još nekim igračima, očekujemo da tu budu četvorica iskusnih, proverenih imena, kao i plejada mladih koji moraju da dobiju šansu, jer predstavljaju budućnost Sloge. Verujem da ćemo sezonu dočekati spremni. Poznat je i raspored, u 1. kolu (5. oktobar) gostujemo u Čačku, potom dočekujemo Crnokosu iz Kosjerića, gostujemo valjevskom Metalcu, pa dočekujemo niški Konstantin. Biće vrlo zanimljivo – zaključio je Drobnjak.

Dugo najavljivana Skupština KK Sloga održaće se krajem meseca, uveravaju čelnici Sloge.

-Održaćemo izbornu Skupštinu do kraja septembra. Sloga će dobiti predsednika i UO, a mi smo ovih dana usvojili kriterijume na osnovu kojih neko može da bude kandidat za mesto prvog čoveka kluba. Očekujemo da će svoje mesto zauzeti predstavnici grada, istinski prijatelji i navijači Sloge, ali i ljudi iz reda budućih finansijera bez kojih ne možemo razmišljati o nekoj svetloj budućnosti. Ne bih o imenima, bilo bi ishitreno, na vreme će se sve zvanično predstaviti – zaključio je v. d. predsednika KK Sloga Ivan Knežević i dodao. – Očekujem ove sezone veliku pomoć navijača, jer bez njih nećemo uspeti u svojim namerama. Pozivam ih da već večeras budu uz nas u meču sa Partizanom i da se stvori lepa uvertira za sezonu koja nas očekuje.


14 .kolo Superliga
Metalac 69 : 52 Konstantin
Partizan mt:s 91 : 79 Radnički
Sloboda 95 : 82 Mega Vizura
Vojvodina Srbijagas 61 : 74 Crvena zvezda Telekom
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan mt:s 14 12 2 26
2 Crvena zvezda Telekom 14 11 3 25
3 Mega Vizura 14 9 5 23
4 Vojvodina Srbijagas 14 8 6 22
5 Radnički 14 7 7 21
6 Metalac 14 4 10 18
7 Sloboda 14 4 10 18
8 Konstantin 14 1 13 15