XS
SM
MD
LG
03.08.2008 A. Daišević

Vidljive konture pobedničkog tima

Na dve nedelje pred početak sezone fudbaleri Sloge spremno dočekuju start na srpskoligaškom “Zapadu”. Ovakav zaključak se nameće posle niza kontrolnih utakmica “belih”, ali i učinka kluba u još uvek aktuelnom letnjem prelaznom roku. Posle desetodnevnih priprema u Ivanjici, napornog rada na Gradskom stadionu i terenima u okolini Kraljeva, te serije kontrolnih utakmica u kojima se je prikazana zavidna forma, svi kojima je Sloga na srcu sa dosta optimizma dočekuju 17.avgust i premijerni meč sa imenjakom iz Požege.
Nemam ni jednu reč zamerke na zalaganje i ponašanje mojih igrača tokom dosadašnjeg toka priprema. Sve su odradili kao pravi profesionalci, maksimalno su se podredili uspehu tima i sami svesni kakav je cilj pred sve nas postavljen. Istovremeno sasvim dobro smo odradili posao u prelaznom roku, mada moram da se ponovim i da naglasim da još nismo zaključili letnju pijacu. U razgovoru sa čelnim ljudima u klubu naznačio sam da su nam neophodna dva igrača, jedan u vezi i jedan u špicu napada. Verujem da će ti poslovi biti uspešno okončani što bi olakšalo ostvarenje željenih ambicija, ulazak u viši stepen takmičenja – naglašava Igor Tufegdžić 26.-togodišnji šef struke kraljevačke Sloge.
Stariji srpskoligaš sa Gradskog stadiona protekle sedmice odigrao je tri utakmice. Bez golova sa beogradskim srpskoligašem Šumadijom iz Jagnjila, ubedljiva pobeda u Lučanima protiv Mladosti 4:1 i trijumf protiv novog zonaša Omladinca iz Novog Sela 3:1. U pomenutim susretima šansu su dobili svi igrači, ako i pojedinci kolji su došli na probu u Slogu.
Posle poraza od Lovćena sam rekao da nisam nezadovoljan, a tako i sada kažem da nisam ni preterano zadovoljan. U ove tri utakmice video sam i dobrih, ali i loših stvari u našoj igri. Na to sam igračima već skrenuo pažnju i na ispravljanju grešaka ćemo raditi narednih dana. Dobro je se konture startnog sastava naziru, da je konkurencija za svako mesto u timu izuzetna i da je atmosfera u ekipi prava, pobednička. Nastojanja su da Sloga na isti način igra i kod kuće na strani, jer samo tako možemo do prvog mesta i Prve lige. Ne smemo i nećemo da zavisimo od rivala, samo je bitna naša igra. Očekujemo kompletiranje tima sa još dva pojačanja i u naredna dva susreta iskristalisaće se tim za start prvenstva. U sredu igramo sa gradskim rivalom Metalcem,a generalna proba je Prva petoletka koja će narednog vikenda gostovati u Kraljevu – zaključuje Tufegdžić.
Iz Sloge je otišao veliki broj igrača, među poslednjima su Gradski stadion napustili Vladan Pavlović (Metalac GM) i Stefan Drašković (Mačva). Za sada su Slogu pojačali braća Vinko i Radoslav Vlašić (Metalac KV), Darko Vasiljević (Teleoptik), Nikola Radovanović (Mladenovac), Dejan Vasić (Banat), Nemanja Pavlović (Glasinac Sokolac), Dragan Tadić (Napredak KŠ), Vladan Đogatović (Javor) i Igor Bilić (Javor). Na probi je mladi napadač iz Arilja PetarKovačević koji se nametnuo sa dva gola u Lučanima, a po nezvaničnim informacijama do srede i prijateljskog meča sa kraljevačkim Metalcem biće poznata i imena novih pojačanja Sloge.
Navijači “belih” su već dali svoj sud i Dejana Vasića, pridošlicu iz zrenjaninskog Banata, proglasili za nejveće pojačanje Sloge.
Više sam nego iznenađen klubom, uslovima, atmosferom. Sve je na izuzetnom nivou i moram odmah da naglasim da Sloga zaslužuje viši rang takmičenja. Bio sam u maloj nedoumici da li da iz kluba Meridijan lige odem u Srpsku ligu, ali sada mogu da kažem da se nisma pokajao i da je ova odluka bila odlična. Iznenađen sam i radom na treninzima, radi se vrhunski i siguran sam da će takav rad dati i rezultate. Pred nas je postavljen cilj, svi znamo da nam je obaveza da pružimo sve od sebe i domognemo se Prve lige. Uz atmosferu koja vlada u klubu, sjajnu organizaciju i uslove siguran sam da ćemo u tome i uspeti. Slogi će uspeh doneti timski duh, nikako učinak pojedinca i tako svi moramno da se ponašamo – kao pravi lider kazuje Dejan Vasić lucidni organizator igre kraljevačke Sloge.