XS
SM
MD
LG
05.08.2013 Todorović Miroslav

Lučani: Ekipa iz Kosjerića pobednik turnira u basketu

Neformalna omladinska grupa „Reakcija“ iz Lučana u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije organizovala je turnir u basketu u lučanskom naselјu Nova Kolonija a sve u sklopu akcije „Mladi su zakon“. Čitavu manifestaciju podržali su – Mesna zajednica Lučani, preduzeće „MB Namenska AD (Lučani)“ i opština Lučani. Veliki broj zalјublјenika u sport pod obručima imao je priliku da 1. i 2. avgusta na delu vidi 20 ekipa iz Lučana, Požege, Arilјa, Čačka, Ivanjice, Kosjerića i Guče.

Ljubitelјi basketa

Nakon neizvesne i borbene završnice, prvo mesto pripalo je ekipi „Čobani sa Skrapeža“ iz Kosjerića, koja je bila uspešnija od požeškog sastava „Burence“.

Pobednička ekipa iz Kosjerića

Pobednika je predstavlјala četvorka (timovi su imali 3 igrača u polјu i jednu zamenu)– Belić, Cvijić M. , Cvijić N., Pavlović, dok su Požežani nastupali u sastavu – Jevtović, Samardžić, Todorović i Maćić.

Maćić (Burence) sa peharom namenjenim drugoplasiranom timu

Finale je odigrano na dva dobijena meča a Kosjerci su slavili sa 2-1 u pobedama (15: 19, 21: 8, 19: 16), uprkos porazu u prvom duelu. Iz redova prvoplasirane ekipe došao je i najbolјi pojedinac turnira - Pavlović Miloš. Nagradu u vidu pehara, uručio mu je Krstić Ivan.

Najbolјi pojedinac turnira – Pavlović Miloš

Najbolјoj ekipi dodelјen je pehar i novčana nagrada u iznosu od 20 000 dinara. Kosjerce je nagradio Lončarević Vladimir. Milan Mijailović uručio je drugoplasiranom timu pehar i nagradu od 10 000 dinara. Treća pozicija pripala je košarkašima arilјske ekipe „Cange i drugari“ (Karavidić, Žunić, Petrović, Kostić) nakon trijumfa nad ivanjičkom „MB Elektrikom“. Nјih je nagradio Vladimir Babić a pripali su im pehar i 5 000 dinara.

Treća pozicija – ekipa „Cange i drugari“

Sve susrete turnira sudio je sudijski dvojac Krstić-Đoković. Ovim putem organizatori se zahvalјuju svim učesnicima ,uz želјu da se na istom mestu sportski nadmećemo i idućeg leta. Do tada pozdrav i sve najbolјe!

REZULTATI ČETVRTFINALA :

1. Čobani sa Skrapeža (Kosjerić) – Dva jelena (Čačak) 13 : 12

2. Burence (Požega) – MBNU Lučani 13 : 11

3. Cange i drugari (Arilјe) – Đokica (Čačak) 16 : 13

4. Topdžije iz Knjaževca (Lučani) – MB Elektrika (Ivanjica) 3 : 9

POLUFINALE :

1. Čobani sa Skrapeža (Kosjerić) – MB Elektrika (Ivanjica) 22 : 11

2. Burence (Požega) – Cange i drugari (Arilјe) 20 : 15

MEČ ZA TREĆE MESTO :

1. Cange i drugari (Arilјe) – MB Elektrika (Ivanjica) 16 : 12

FINALNA SERIJA :

1. Burence (Požega) – Čobani sa Skrapeža (Kosjerić) 19 : 15

2. Burence (Požega) – Čobani sa Skrapeža (Kosjerić) 8 : 21

3. Burence (Požega) – Čobani sa Skrapeža (Kosjerić) 16 : 19

Konačanplasman ekipa : 1. Čobani sa Skrapeža (Kosjerić) 2. Burence (Požega) 3. Cange i drugari (Arilјe) 4. MB Elektrika (Ivanjica) 5. Dva jelena (Čačak) 6. MBNULučani (Lučani) 7. Đokica (Čačak) 8. Topdžije iz Knjaževca (Lučani) 9. Juniori (Lučani) 10. Spejs Džem (Arilјe) 11. Rekreativo (Guča) 12. Sporteks (Arilјe) 13. Beluga (Guča) 14. Čačak 032 (Čačak) 15. Ana (Lučani) 16. Radioaktivni (Lučani) 17. Nova Kolonija (Lučani) 18. Kafe Dabo (Lučani) 19. Toskana (Arilјe) 20. Klikeri (Arilјe).

Publika