XS
SM
MD
LG
20.07.2013 Ž. Radivojević

Prijateljska utakmica: Donji Srem – DOB 4:1

Po vrlo teškom vremenu za igru, Donji Srem je sa igračima koji su u prethodnim utakmicama imali „manju minutažu“ ubedljivo savladao slovenačkog drugoligaša. Iako su sve vreme bili bolji, Donji Srem je tek u 40. minutu došao do vodjstva. Na sjajan centaršut Košutića, loptu je zahvatio Škorić i volej udarcem savladao Jermana. Pećinčanii su prednost imali samo par minuta: odličan pas Goropevšek pretvara u gol.

U nasatvku utakmice, kada je Donji Srem „dodao gas“, a DOB ostao bez svežine, brzo je ostvareno ubedljivo vodjstvo. Najpre je Marčeta krunisao lepu akciju, koju je započeo Zec, koji se ubrzo i sam upisao u listu strelaca. Konačan rezultat postavio je Govedarica posle gužve u kaznenom prostoru. Za sada jedini problem treneru Ristovskom predstavlja povreda Damnjanovića i da bi se izbegao veći rizik, centarfor Donjeg Srema neće trenirati do kraja priprema u Sloveniji.

Slovenj Gradec. Strelci: 1:0 Krunić u 40, 1:1 Goropevšek u 43, 2:1 Marčeta u 48, 3:1 Zec u 50, 4:1 Govedarica u 62. minutu. Gledalaca: 100. Sudija: Pašalić (Ljubljana).

DONJI SREM: Živković, Lakićević, Kuzmanović, Košutić, Novaković, Milašinović, Stojanović, Janković, Zec, Marčeta, Govedarica. Igrali asu još: Šegavac, Škorić, Vukobrat i Vojnović.

DOB: Jerman, Kukavica, V. Cimšprič, Goropevšek, Kunstel, mešanović, zalaznik, Avbelj, Lunder, Prašnikar, Češnjevar. Igrali su još: Luzma, Učakar, Mohar, vasilić, Mirtić i Drugović.