XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Jakšić pobednik otvorenog Prvenstva Vojvodine

BEOGRAD, 15. jul (Info centar).- Zoran Jakšić, mladi strelac Jedinstva trap iz Stare Pazove osvojio je prvo mesto na otvorenom Prvenstvu Vojvodine u gađanju glinenih golubova – trap održanom na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“ kraj Beograda.

Jakšić je u borbi za zlatnu medalju bio bolji od Radeta Pavlovića (Rikošet Beograd) sa 13:10.

U meču za treće mesto su se sastala dva juniora, Nemanja Smiljanić (Grof, Kalište kod Požarevca) i Borko Vasiljević (Rikošet). Vasiljević je bio bolji i pobedio Smiljanića rezultatom 13:11. U čestvovala su 23 strelca i pet ekipa.

Posle kvalifikacija na 125 golubova najbolji je bio junior Borko Vasiljević (Rikošet Beograd) sa 118 golubova, ispred Branka Drljače (Rikošet Beograd) sa 116, Zorana Jakšića (Jedinstvo trap Stara Pazova ) sa 115, Pere Nedića (Jedinstvo trap) 112 i Nemanje Smiljanića (Grof Kalište) koji je imao 111 golubova. Za šesto mesto i plasman u polufinale sa 110 pogodaka su raspucavali Rade Pavlović i Zoran Lukić (obojica Rikošet Beograd). Lukić je pucao prvi i promašio, a Rade Pavlović je pogodio i postao šesti polufinalista.

U polufinalu posle 15 meta, odmah je eliminisan Pera Nedić (9 pogodaka), dok su Branko Drljača i Nemanja Smiljanić sa 10 pogodaka raspucavali za ulazak u borbu za treće mesto. Bolji je bio Nemanja Smiljanić koji je pogodio metu, dok je Branko Drljača promašio.

Tri strelca sa 12 pogodaka – Zoran Jakšić, Rade Pavlović i Borko Vasiljević su, zatim, raspucavali za ulazak u meč za prvo mesto. Po dva pogodka su imali Pavlović i Jakšić i plsirali se u finalni duel za zlato, dok je Vasiljević imao jedan pogodak i plasirao se u meč za bronzu sa Smiljanićem.

Konačan poredak trap: 1. Jakšić, 2. Pavlović, 3. Vasiljević, 4. Smiljanić, 5. B. Drljača, 6. Nedić.

U ekipnoj konkurenciji poredak je bio: 1. Rikošet Beograd 344 (Vasiljević, Drljača, Lukić), 2. Jedinstvo trap Stara Pazova 328 (Jakšić, Nedić, Rožek), 3. Grof Kalište 309 (Smiljanić, Ilić, Andrić).

U skitu je pobedio Jovan Amanović, ispred Nenada Radovića i Gorana Stojadinovića - svi iz kluba Novi Sad.

Idućeg vikenda, 20. i 21. jula omladinskla reprezentacija Srbije u trapu: Nemanja Smiljanić, Borko Vasiljević, Maksim Egelja i Marko Drljača, učestvovaće u finalu omladinskog Svetskog kupa u Porpetu u Italiji. Prošle godine na tom takmičenju Nemanja Smiljanić je osvojio drugo mesto, a ekipa Srbije je takođe bila druga.

Juniorska reprezentacija Srbije, Smiljanić, Vasiljević i Egelja će učestvovati na Evropskom prvenstvu u Sulu u Nemačkoj krajem meseca. Vodiće ih selektor Dejan Mihajlović.