XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Neolimpijskim sportovima 384 miliona u 2014.

BEOGRAD, 11. jul (Info centar).- Upravni odbor Sportskog saveza Srbije na sednici u Beogradu (predsedavao predsednik Aleksandar Šoštar) prihvatio je predloge za finansirane programa granskih srpskih sportskih saveza i Sportskog saveza Srbije za 2014. i iznosu nešto vićem do 384 miliona dinara i oni će biti upućeni Ministarstvu omladine i sporta Srbije.

Predloge finasiranja programa olimpijskih sportova Ministarstvu omladine i sporta predaće Olimpijski komitet Srbije.

Na sastanku su u članstvo Sportskog saveza Srbije primljeni Sportski savez Lajkovca, Sportski savez Sremskih Karlovaca, Savez za rekreativni sport i fitnes Srbije, Golf savez Srbije i Motonautički savez Srbije.

Upravni odbor Sportskog saveza Srbije podržao je kandidaturu Kik boks saveza Srbije za organizaciju Šampionata sveta 2015. kao i Novog Pazara za organizaciju Međurepubličkih omladinskih sportskih igara (MOSI) 2014.

Popunjen je i Upravni odbor Sportskog saveza Srbije, 21. član (koliko je po statutu) postao je proslavljeni stonoteniser Aleksandar Karakašević. U decembru prošle godine na Skupštini je izabrano 17 članova: Velizar Đerić, Slobodan Đurić, Miodrag Maslar, Slavoljub Piper, Stevan Vuković, Slobodan Jović, Rajo Božović, Darko Parežanin, Fahrudin Mavrić, Borislav Pelević, Dano Pantić, Predrag Svilar, Dragoslav Stojković, Goran Ivanović, Dragomir Vujković, Roksanda Atanasov (devojačko Lazarević) i Branislav Đorđević, a imenovani su u aprilu ove godine naknadno Lazar Pilipović i Nenad Bradić i sada Aleksandar Karakašević. Po funkciji član je i predsednik Aleksandar Šoštar. Potpredsednici su Miodrag Maslar, Slavoljub Piper, Slobodan Jović i Velizar Đerić.