XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio renovirani atletski stadion

BEOGRAD, 8. jul (Info centar) - Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, simboličnim pucanjem iz signalnog pištolja, kojim je dao znak za početak štafetne trke, otvorio je renovirani atletski stadion na terenima Zavoda za sport i medicinu sporta.

Prisustvovala je i minisatr omladine i sporta Alisa Marić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović, kao i mnogobrojni sportski funkcioneri.

Zavod za sport i medicinu sporta radi u sastavu Ministarstva omladine i sporta koje je za revitalizaciju i izgradnju centra, sportskih terena, bazena i ostalih objekata u ovom kompleksu izdvojilo značajna sredstva, a sve u cilju obezbeđivanja što boljih uslova za srpske sportiste.

Predsednik Nikolić istakao je da svoj deci u Srbiji treba pružiti šansu i ohrabriti svako dete da se bavi sportom i onda kada ne postižu vrhunske rezultate, jer, kako je rekao, što više dece u sportu znači zdravu naciju.

-Sredstava nema dovoljno, ali postoje razdeli u budžetu - obrazovanje, deca, sport, natalitet i u to se ne dira. Ulaganje u decu je ulaganje u budućnost. Želim da čestitam svima koji su pomogli da se ovaj stadion obnovi - poručio je Nikolić.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Jasminko Pozderac istakao je da je ovo poseban dan za Zavod koji je osnovan daleke 1956. i zahvalio se svima na uloženom trudu za obnovu stadiona.

-"Kraljica sportova" dala je svoj pečat onome što je Zavod uradio. Rekonstruisali smo što je trebalo i uložili trud da ovaj stadion postane dom svih atletičara, klubova i zaljubljenika u atletiku – rekao je Pozderac.

Predsedniku Nikoliću Jasminko Pozderac je uručio plaketu Zavoda, dok je atletičarka Tatjana Jelača, koja je na Mediteranskim igrama osvojila srebrnu medalju u bacanju koplja primila od predsednika zastavu Srbije.

Otvaranju stadiona prisustvovali su i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, pomoćnik ministra za upravljanje projektima Zagorka Petrović Gigić Zlatanović, pomoćnik ministra za omladinu Snežana Klašnja i specijalni savetnik za školski sport Igor Marinković.