XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
70%
17%
13%
Tipovanja
1
X
2
11
0
3
Utakmica tipovana 14 puta

 
1
OFK Beograd
13
2
Inđija Toyo Tires
10
3
Tekstilac
9
14
Radnički (SM)
3
15
Mladost GAT
2
 
16
RFK Novi Sad 1921
2
GFK Dubočica
Radnički (NB)
Jedinstvo (Ub)
Metalac
GFK Sloboda
RFK Grafičar
Inđija Toyo Tires
GFK Dubočica
Radnički (NB)
Jedinstvo (Ub)
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
IzveŔtaj utakmice
"Kanarinci" zatvoreni u kavez na Karaburmi

Proslava pobede igrača OFK Beograda posle utakmice - foto: H.D.Vujanović

"Romantičari" na "kanarince", prvi protiv poslednjeg. Poseta mizerna, prouzrokovana koŔarkaŔkim finalom koje je igrala naŔa reprezentacija u isto vreme, okupilo se jedva stotinak ljubitelja fudbala.
Utakmica od starta slabog inteziteta, kao da je septembarsko sunce opilo mladiće obeju ekipa, nema agilnih i smiÅ”ljenih akcija. Prvu priliku imali su domaći na isteku prvih pola sata igre, Ilić je sa desetak metara iskosa loptu poslao nekih pola metra od leve stative. Igra potom malo dobija na tempu, a Marković u 33. minutu zahvata loptu volej udarcem sa ivice kaznenog prostora, međutim poslao je po sredini gola te je bila lak plen za golmana Đulčića. Kako su počeli, danaÅ”nji takmaci su tako i zavrÅ”ili siromaÅ”no prvo poluvreme, bez golova.Ā 

Ā 

Ambicioznije kreću Ofkovci u nastavku, Nikola Mituljikić je u 47. minutu gađao donji desni ugao sa ivice kaznenog prostora, bio je zamalo neprecizan. A, potom domaći za dva minuta postižu dva pogotka. Goste je otvorio SaÅ”a Marković u 58. minutu kada je nakon udarca iz ugla loptu ubacio u mrežu sa par metara udaljenosti. Igrao se 60. minut kada je već bilo 2:0, ovaj put strelac je bio Nikola Mituljikić na asistenciju Markovića.

"Kanarinci" se brzo bude iz nokdauna, vižljasti Kožović u 64. minutu iz peterca loptu Å”alje u mrežu kraj nemoćnog Popovića za 2:1. Mogao se i drugi Mituljikić, Jovan, upisati u listu strelaca u 68. minutu, ali je posle dodavanja Nikolića sa 7 metara zatresao samo spoljni deo mreže. Zatim prelep gol domaćih u 70. minutu, kada je viđena minijatura Georgijevića, snažan Å”ut sa 28 metara zavrÅ”io je u raÅ”ljama nemoćnog Đulčića. OFK Beograd se vratio na pobednički kolosek i mnogo sigurnijih dva gola prednosti. "Romantičari" ne staju, u drugom poluvremenu igraju na mlazni pogon, a Å”to u 77. minutu nisu postigli i četvrti pogodak zaslužan je nedostatak koncentracije kod Nikole Mituljikića kada iz povoljne prilike nije lopti pronaÅ”ao pravi put do mreže. Veliku priliku u 90. minutu nije realizovao veteran Kaluđerović kada mu je Å”ut sa 6-7 metara uspeÅ”no odbranio golman Novosađana. Tačku na susret golom u drugom minutu nadoknade stavio je Stanković, odbitak od prečke nakon udarca Kaluđerovića udarcem glave sa 8 metara sproveo je u mrežu gostiju.Ā 

Na kraju zaslužena i ubedljiva pobeda "Romantičara", sa pola snage, nad nejakim Novosađanima. U 7. kolu koje je na programu sledećeg vikenda OFK Beograd igra derbi protiv Grafičara u nedelju od 16 sati iza juga ĖMarakaneĖ, dok Novi Sad u Čelarevu, gde igra kao domaćin, dočekuje Tekstilac iz Odžaka.

OFK BEOGRAD - NOVI SAD 4:1 (0:0)

STADION: Omladinski. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Vukadinović Aleksandar. POM.SUDIJE: Milićević Srđan i Jovanović Lazar. STRELCI: Marković 58, N.Mituljikić 60, Georgijević 70. i Stanković 90+2.min (OFK Beograd), Kožović 64.min (Novi Sad). ŽUTI KARTON: Kožović (Novi Sad).

OFK BEOGRAD: Popović, Mimović, PlavÅ”ić, Georgijević (Kaluđerović), Ilić (Stanković), Marković (Bajić), Vujadinović, Đermanović, Nikolić, J.Mituljikić (Ivanović), N.Mituljikić (Mićić).
NOVI SAD: Đulčić, Kožović, Čolić, Rac, Furtula, Serdar (Rosić),Tedić (Stajki), Jevremović, Blagojević, Stojanović, Ilić (Velkovski).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Mozzart Bet Prva liga Srbije OFK Beograd RFK Novi Sad 1921
Međusobne utakmice
2023-2024
25.02
13:00
RFK Novi Sad 1921
OFK Beograd
1
0
10.09
16:30
OFK Beograd
RFK Novi Sad 1921
4
1

Uporedni rezultati

OFK Beograd
 
RFK Novi Sad 1921
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
1 (1) Broj pobeda 1 (1)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
1 (0) Broj poraza 1 (0)
4 (4) Dati poeni 2 (1)
2 (1) Primljeni poeni 4 (0)
+2 (+3) gol razlika na utakmicama -2 (+1)
50% (100%) UspeŔnost 50% (100%)
Dacha i joÅ” 13 korisnika su tipovali utakmicu