XS
SM
MD
LG
14.11.2023 Inđija Indians

U13 ekipa Indiansa osvojila bronzanu medalju na Finalnom Turniru U13 Fleg lige Srbije 2023

Foto: Inđija Indians

Po lepom vremenu, 12. novembra, na stadionu Sportskog centra Rakovica u Beogradu, održan je finalni turnir U13 Fleg lige Srbije. Domaćin ovog takmičenja bila je ekipa Novi Beograd Orlovi, jer su u ligaškom delu takmičenja bili najbolja ekipa na tabeli.

Inđija Indians zauzeli su treće mesto i okitili se bronzanom medaljom, pobedivši ekipu iz Subotice u utakmici za treće mesto. Prvo mesto na turniru osvojila je ekipa Novi Beograd Orlovi, pobedivši u finalu ekipu Beograd Vukovi.

U ekipi Indiansa, već stanradno u U13 timu, istakao se Strahinja Jelača, koji je postigao četiri tačdauna na dve utakmice. Pored njega, Pavle JosipovićPredrag Pejčić i Angelina Ibročić takođe su upisali svoje poene. Međutim, na polufinalnoj utakmici protiv ekipe Vukova, Indiansi nisu uspeli da pokažu svoju igru. Iako su postigli dva tačdauna, to nije bilo dovoljno za pobedu u polufinalu, jer je vidna trema i puno propuštenih prilika uticalo na njihovu igru.

Rezultati Finalnog turnira U13 fleg lige Srbije

Polufinale: Inđija Indians : Beograd Vukovi - 13 : 18
Polufinale: Novi Beograd Orlovi : Subotica Gorillas - 22 : 6
Za 3. mesto: Inđija Indians : Subotica Gorillas - 26 : 14
Finale: Novi Beograd Orlovi : Beograd Vukovi - 24 : 6

"Zahvaljujemo se svim roditeljima koji su podržali našu ekipu prisustvom i snažnom podrškom na stadionu Sportskog centra Rakovica" - Izjavio je predsednik kluba Dragan Zec.

Takođe, prisutni su bili predstavnici Srpske Asocijacije američkog fudbala, uključujući predsednika Nikolu Davidovića i koordinatora za fleg takmičenje, Mihaila Žitnika koju su na kraju turnira podelili pehare i medalje.

Najmlađi Indiansi nastavljaju sa treninzima i promocijom fleg i američkog fudbala, a uskoro ih očekuje tradicionalni Trofej Beograda za dečake i devojčice u U15 kategoriji, koji će se održati polovinom decembra u Beogradu.