XS
SM
MD
LG

Terenska inicijativa dovoljna samo za bod "Zmajeva"

Drugo kolo plej-aut faze između Voždovca i Spartaka završeno bez golova. Uspeli su Zmajevi da uzmu bod Subotičanima iz tri okršaja ove sezone, ali ne i ceo plen.

Voždovac je u potpunosti dominirao i visokim presingom stvarao šanse, ali bez konkretne realizacije. Gudžulić je i ovog puta bio stub odbrane ali i čitavog tima ali rezultat po ko zna koji put nije oslikavao igru Zmajeva.

Utiske sa ovog susreta, izneo je šef stručnog štaba, gospodin Nikola Mitić:

”Mislim da je držanje kontrole jako gruba reč. Imali smo dva različita poluvremena, igrali smo malo stegnuto, nismo bili dobri u pritisku pomalo i bez energije. Neke stvari smo promenili u drugom poluvremenu, na teren smo izašli agresivnije. Donekle sam zadovoljan igrom ali rezultatom nikako.  Sledeća utakmica je mnogo bitna, najvažnija i to u Nišu. Nadam se da je teren bolji nego što je bio pri poslednjem susretu. Mi smo izvukli pouke iz tog meča i nadam se da će sve biti u redu.”

Na krilima pobede iz Novog Pazara, istrčali su motivisano Zmajevi na teren.

Flemings, Nešković i Kolarević, najviše su pretili golmanu Spartaka na početku susreta, dok su sa druge strane Matić, Savić i Krpić manifestovali odlučnost i predanost u realizaciji odbrane protivničkih napada na čelu sa golmanom Gudžulićem.

Većinu vremena fudbaleri Voždovca bili su na protivničkoj polovini, dok je gostujući tim pretio iz kontri.

Pred sam kraj prvog dela susreta na terenu je viđena još jedna ozbiljna akcija Voždovca kada je Teodorović uspeo da izbori prostor za šut ali bez krajnje realizacije. Na pauzu se otišlo bez golova.

Gudžulić je impresivnom odbranom otvorio drugi deo igre i zaustavio opasan šut gostiju.

Igra je delovala pomalo pasivno, bez mnogo akcija. U 66. minutu Zmajeve je trgnuo Kolarević svojim centaršutem za Flemingsa, nakon čega je usledio udarac koji su svi već videli u golu, ali je mreža mirovala.

Najbolju priliku za pogodak imao je Mitrović koji je inteligentno poslao loptu po zemlji pravo u okvir gola. Ona je putovala čitavu večnost a svi na stadionu već su je videli u mreži! Međutim, ona se odbila o stativu i izašla van terena.

Do kraja utakmice Voždovac je kontinuirano nadmudrivao protivnika i ulazio u manje šanse, ali nedovoljno velike za trijumf i ovaj susret završen je bez pobednika.


Radnik 1 : 4 Novi Pazar
Javor Matis 1 : 1 IMT
Voždovac 0 : 0 Spartak ŽK
Železničar 1 : 1 Radnički (N)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Pazar 32 11 6 15 39
2 Spartak ŽK 32 11 5 16 38
3 Radnički (N) 32 10 7 15 37
4 Voždovac 32 8 10 14 34
5 IMT 32 9 7 16 34
6 Javor Matis 32 9 5 18 32
7 Železničar 32 7 7 18 28
8 Radnik 32 3 8 21 17