XS
SM
MD
LG

Krune zablistale u Novom Sadu

Foto: Royal Crowns

Kraljevske krune su pobedile Divlje Pse iz Novog Sada u prvom kolu Balkanske lige američkg fudbala. Kraljevo je postiglo 8, dok tim iz Novog Sada 6 poena.

U nedelju 21. aprila, sa početkom od 15 h, pokraj Dunava  na terenu FK Sremac u Čereviću, novosadski "Wild Dogs" tim američkog fudbala je dočekao Kraljevo "Royal Crowns", koji su bili pojačani sa požarevljanima. Doduše i domaći tim osim novosađana su činili i igrači iz Kikinde i Zrenjanina.  

Veoma čvrsta utakmica odbrana oba tima je rešena tačdaunom Mihailo Đokića koji ga je postigao toss pass-om od 12 yd na RB Nikolu Milivojevića, a zatim i dodatnim poenima za dva poena, isto QB Mihailo Đoković pass na WR Mihaila Gajovića. Domaćini iz Vojvodine su uspeli jednim tačdaunaom da smanje vođstvo na 8:6, ali to je bilo sve što su rezultatski pokazali.

Inače pet intersepcija je tim Kruna napravio, od toga tri puta je pass QB Branislavu Feketeu presekao FS Kraljeva, Dušan Jarić.

Naredno, drugo kolo Balkanske lige, Kraljevske krune će igrati kući 19. maja, na stadionu pokraj Ibra, gde će dočekati tim "Spartans" iz Sarajeva.

Spoj mladosti i iskustva se pokazao dobitnim, naime kraljevčani su bili pojačani sa igračima tima Požarevac Stallions. Prošlog leta je ovako kombinovan tim pod nazivom "Royal Stallions" u Požarevcu odigrao revijalnu utakmicu sa Dubai Eagles, svojevrsnom reprezentacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata. A pre nepunih mesec dana ovako sastavljen tim je na Koševu pobedio ekipu Sarajevo "Spartans".

Raspored utakmica Balkanske Lige Američkog Fudbala:
APRIL
21. - Balkan Football League - Novi Sad Wild Dogs vs Kraljevo Royal Crowns
MAJ
19. - Balkan Football League - Kraljevo Royal Crowns vs Sarajevo Spartans
26.- Balkan Football League - Sofia Bears vs Kraljevo Royal Crowns
JUN
02. - Balkan Football League - Kraljevo Royal Crowns vs Beograd Blue Dragons
JUL
07./08. - Balkan Football League - Play Off
21./22. - Balkan Football League - FINALE

Pred ovu utakmicu, na inicijativu i u organizaciji Maje Nikolić, potpredsednice Saveza za američki i fleg fudbal, treneri su iskoristili priliku da okupe u Novom Sadu devojke iz Novog Sada, Kikinde i iz Kraljeva, da bi zajedno trenirale i igrale. 

Trener Dejan Jašćur, član "Legionara" iz Sremske Mitrovice i trener Srđan Ćosić iz kraljevačkih "Kraljevskih kruna" su vodili taj fleg trening devojaka. Dogovorena je i dalja bliža saradnja i povezivanje svih igračica i trenera ženskih timova na nacionalnom nivou.

Devojke iz Novog Sada, Kikinde i Kraljeva na zajedničkom treningu - foto: Royal Crowns