XS
SM
MD
LG
25.09.2023 Inđija Indians

Dominacija Inđija Indiansa na prvom turniru Seniorske fleg lige Srbije

Foto: Inđija Indians

Seniorska Fleg Liga Srbije 2023 otvorena je spektakularnim nastupom Inđija Indiansa na prvom turniru grupe Centar, koji se održao juče na pomoćnom terenu FK Studentski Grad na Novom Beogradu.

Naš tim je napravio odličnu atmosferu na terenu, ostvarivši sjajne rezultate i dominaciju tokom celog turnira.

Rezultati utakmica Indiansa na prvom turniru:

Inđija Indians : Beograd Gladiators - 35:0
Inđija Indians : Zemun Blue Dragons - 54:7
Inđija Indians : Banja Luka Crni Đorđe Rebels - 61:6
Inđija Indians : Novi Beograd Orlovi - 26:6

Ovo nije samo niz pobeda, već i demonstracija izuzetnog timskog rada, treninga i fleg fudbala na visokom nivou. Naša odbrana je bila neosvojiva, s samo jednim primljenim touchdownom po utakmici, dok je naš napad blistao pod vođstvom Aleksandra Borkovića na poziciji kvoterbeka, koji je pokazao preciznost i snagu u bacanju pasova svim igračima napada. U odbrani se istakao Nikola Mitić sa brojnim presečenim loptama.

Stefan Borković, trener napada, izjavio je: "Osvojili smo prvi turnir grupe Centar sa četiri ubedljive pobede. Planiranje i trud naših igrača su u potpunosti došli do izražaja. I napad i odbrana tima su na pravom putu, ali uvek ima prostora za napredak. Čestitam mojim igračima na sjajnoj igri tokom celog turnira."

Osim sportskog uspeha, turnir je prošao bez povreda igrača, što je dodatni razlog za slavlje. Domaćin ovog prvog turnira bili su Novi Beograd Orlovi, koji trenutno brane titulu šampiona Seniorske Fleg Lige Srbije.

U ovoj sezoni, liga je dodatno obogaćena sa dva tima iz susednih država - Banja Luka Crni Đorđe Rebels iz Bosne i Hercegovine i Kumanovo Skeletons iz Severne Makedonije, koji se takmiče u grupama Centar i Jug a ovo je sastav sve tri grupe:

Grupa Centar:
Inđija Indians
Novi Beograd Orlovi
Zemun Blue Dragons
Banja Luka Crni Đorđe Rebels
Beograd Gladiators

Grupa Sever:

Suborica Gorillas
Kikinda Mammoths
Bajmok Blacks
Klek Knights
Sremska Mitrovica Legionaries

Grupa Jug:

Bor Golden Bears
Valjevo Werewolves
Kumanovo Skeletons
Kraljevo Royal Crowns

Sistem takmičenja ostaje isti kao i do sada a pobednici grupa i najbolja drugoplasirana ekipa će napredovati na finalni turnir, koji će odlučiti konačnog šampiona Seniorske Fleg Lige Srbije 2023. Sledeći, drugi, turnir grupe Centar nas očekuje za dve nedelje u Beogradu.