XS
SM
MD
LG
Tipovanja
1
X
2
1
0
1
Utakmica tipovana 2 puta

7
Spartak Vojput
2
8
Novi Pazar
2
9
Obilić
2
4
Mokra Gora
4
 
5
Kikinda
3
6
Crvena zvezda
3
Partizan
Å amot 65
Mokra Gora
Vranje 1957
Planinka Prolom voda
Å amot 65
Sloga
Crvena zvezda
Proleter
Sinđelić
IzveŔtaj utakmice
Rukometno slovo Slavuljice

Foto: Sandžak press

Sa devet golova u mreži Rakovića I MiÅ”kova, Savo Slavuljica je bio najbolji akter meča četvrtog kola Super lige Srbije za rukometaÅ”e. Novi Pazar je slavio rezultatom 30:26 a skoro trećinu glova postigao je eksplozivni, brzi, ubojiti Slavuljica. Međutim, plenila je njegova igra iĀ u trenucima kada nije imao loptu. Brzim kretnjama, promenama položaja prosto je unosio pometnju u redove odbrane Kikinde Grindex koji su želeli poÅ”to potomĀ da ga zaustave sa ili bez lopte.Tako su se otvarale ogromne pukotine u odbrani gostiju Å”to su opet znali Rakić, Kaltak I Å aponjić da iskoriste.
Rukometni univerzalac je prosto bio nezaustavljiv u trenucima kada krene prema golu Kikinđana. Pogađao je čak i onda kada su mu po trojica protivničkih rukometaÅ”a bili u bloku. Najvažnije od svega Å”to je Slavuljica u junaka utakmice protiv Kikinde uÅ”ao u prvi plan zahvaljujući jednoj kolektivnoj igri u kojoj je on, mnoge sjajne akcije domaćih rukometaÅ”a, krunisao golovima.
Na press konferenciji posle utakmice nije želeoĀ da komentariÅ”e meč samo je kratko rekao da Novi Pazar iĀ sjajna novopazarska publika zaslužuju da gledaju kvalitetan rukomet iĀ da je obaveza svakog od igrača da na parketu da svoj maksimum iĀ viÅ”e od toga jer je pobeda često iĀ plod veće želje, zalaganja iĀ borbenosti ali pre svega poÅ”tenog odnosa prema igri iĀ navijačima zbog kojih se iĀ igra rukomet.
U Novi Pazar Slavuljica je doŔao iz ekipe Dinamo iz Pančeva koja je trenutno prva na tabeli Super lige Srbije sa osam osvojenih bodova, dakle, sve pobede u dosadaŔnjem toku prvenstva. Uspeo je sa Dinamom u martu ove godine u 16 kolu SEHA lige da četiri puta natera na kapitulaciju golmana evropskog Ŕampiona Vardara, jednog od najboljih golmana sveta,Arpada Šterbika.
Mnogo je osmica u njegovom životu: rodjen je 13.8 1998. Godine u Vrbasu iĀ to samo zato Å”to u njegovoj Crvenki nije bilo porodiliÅ”ta.Visok je 188 cm I težak 88 kilograma. U Novom Pazaru nosi dresĀ sa broj 33, kad bi ste sastavili te dve trojke opet biste dobili osam koliko iĀ iznosi njegov prosek postignutih golova po utakmici. Sa ponosom ističe da je stopostotni Crvenčanin iĀ za matični klub je, pre odlaska u Dinamo, igrao punih deset godina.
Na državnom prvenstvu za mlađe kategorije odigranom pre pet godina, okitio se titulom najboljeg desnog beka, dok je na uglednom CEL turniru proglaÅ”en za najboljeg rukometaÅ”a.
On sam je skroman iĀ zdravlje stavlja u prvi plan, jer samo zdrav čovek može ostvariti sve. Nadamo se da će, s obzirom na svoje poreklo, onako kako igra na terenu savladati I ā€œljutogā€ protivnika strunu gusli, da će joÅ” viÅ”e usavrÅ”iti svoje znanje engleskog, Å”to može značiti iĀ pripreme za internacionalnu karijeru koja se, bude li nastavio sa ovakvim partijama, smeÅ”i Slavuljici iĀ da je već bio u Å paniji ili da će uskoro posetiti veliku zemlju na Iberijskom poluostrvu.
Na pitanje zaÅ”to se opredelio za rukomet ili zaÅ”to bi neko mogao da se bavi ovim sportom naglaÅ”ava da je to pravi muÅ”ki sport, sa mnogo kontakata, da se igra brzo, postiže se puno golova a iĀ da je u odbrani uvek zanimljivo jer je stalno neka napetost.
U Novom Pazaru se oseća kao u svojoj Crvenki. Ističe da su ljudi fenomenalni, da je primljen kao da se ovde rodio, da su navijači izvanredni iĀ da znaju rukomet, da nije naiÅ”ao na mlađu a bolju upravu koja je u svakom trenutku tu za svakog rukometaÅ”a, te da ekipa Novog Pazara već počinje da funkcioniÅ”e kao snažan rukometni kolektiv koji ima hemiju iĀ da će pod rukovodstvom trenera Nedeljka Matića sigurno biti važna karika ovogodiÅ”njeg takmičenja u Super ligi Srbije a da će dvorana Pendik biti ā€œkost u grluā€ za mnoge ekipe koje budu mislile da će se samo proÅ”etati Novim Pazarom iĀ osvojiti bodove.
MVP utakmice četvrtog kola Super lige Srbije RK Novi Pazar-RK Kikinda Grindex: SAVO SLAVULJICA.

Rukomet Rukomet Superliga Novi Pazar Kikinda
Međusobne utakmice
2020-2021
24.04
20:30
Novi Pazar
Kikinda Grindex
28
30
07.03
18:00
Kikinda Grindex
Novi Pazar
22
26

2019-2020
22.02
18:00
Kikinda Grindex
Novi Pazar
28
28
30.10
18:00
Novi Pazar
Kikinda Grindex
33
29

2018-2019
09.02
18:00
Kikinda
Novi Pazar
24
26
14.10
20:00
Novi Pazar
Kikinda
30
26

Uporedni rezultati

Novi Pazar
 
Kikinda
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
4 (2) Broj pobeda 1 (0)
1 (0) Broj nereŔenih 1 (1)
1 (1) Broj poraza 4 (2)
171 (91) Dati poeni 159 (74)
159 (85) Primljeni poeni 171 (80)
+12 (+6) gol razlika na utakmicama -12 (-6)
66% (66%) UspeŔnost 16% (0%)