XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
46%
25%
29%
Tipovanja
1
X
2
2
1
3
Utakmica tipovana 6 puta

 
7
Radnik
5
8
IMT
4
9
Mladost (L)
4
3
Partizan
7
4
Čukarički
7
5
Spartak ŽK
6
Novi Pazar
Voždovac
Spartak ŽK
RFK Novi Sad 1921
Radnički (NB)
Javor Matis
Radnički 1923
Radnički (N)
Radnički 1923
Crvena zvezda
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Izveštaj utakmice
"Traktoristi" tranzicijom razmontirali "brđane"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

IMT je kao novajlija pravo osveženje u Super ligi Srbije, svojom napadačkom i efikasnom igrom oplemenio je elitni rang. Njihovi gosti sa Banovog brda se već godinama nalaze u vrhu srpskog fudbala, a pred današnji meč su promenili trenera, sa klupe ih je predvodio bivši igrač i kapiten Igor Matić.  Počelo je obostrano jako, sa puno trčanja i kombinatorike, a Miloš Luković je u 11. minutu propustio da realizuje prvu priliku za IMT. Našao se sam pred protivničkim golmanom Filipovićem, ali se spetljao i šansa je otišla u nepovrat. Čukarički igra zrelije, a u 26. minutu lepu akciju i centaršut Rogana u gol nije pretvorio Badamosi, sa nekih 7-8 metara loptu je glavom poslao pravo u naručje Gordića. 

 

Domaći su uspešno izdržali pritisak, a u 34. je sevnula kontra iz koje su poveli. Kijevčanin je sa svoje polovine dubinskim pasom uposlio Luku Lukovića koji je pobegao odbrani belo-crnih i loptu kraj nemoćnog Filipovića smestio u mrežu. Čukarički i posle primljenog gola ima više loptu u posedu, ali jedino što je vredno pomena zbilo se u 44. minutu kada je Ovusu uposlio Docića, a ovaj sa roglja šesnaesterca zamalo prebacio gol.
Strateg gostiju je na poluvremenu izvršio dve taktičke izmene želeći da igra još ofanzivnije. Međutim, domaći imaju ubitačnu tranziciju, a Kijevčanin i Radočaj na isteku 46. minuta zbog brzopletosti nisu uspeli da u gol pretvore zrelu priliku. Kako je meč odmicao pritisak ˝brđana˝ je bio sve veći, domaći su se povukli na svojih 30 metara i napravili čvrst bedem.

IMT se organizovano branio, a u 77. minutu uspeo i da duplira prednost preko rezervista. Najpre je Živojinović šutirao sa 12-13 metara golman Čukaričkog je na kratko odbio loptu, Stamenić je prihvatio i mirno poslao u desni donji ugao. Upinjali su se gosti ne bi li do kraja postigli makar počasni pogodak, ali su ˝traktoristi˝ uspeli još i da uvećaju prednost. Igrao se drugi minut nadoknade vremena kada su Živojinović i Miloš Luković istrčali kontru dva na jedan i matirali danas nestvarno loše goste za konačnih 3:0.
Igra koju je Čukarički pokazao ne hrabri pred nastup u Ligi Evrope protiv pirejskog Olimpijakosa. Na drugoj strani mudrom i požrtvovanom igrom novajlija je iznenadio papirnatog favorita i ubeležio drugu uzastopnu pobedu u elitnoj diviziji. U narednom 5. kolu IMT gostuje u Bačkoj Topoli, dok ˝brđani˝ igraju kod koće protiv Radnika iz Surdulice.

IMT - ČUKARIČKI 3:0 (1:0)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Trifković Dejan. POM.SUDIJE: Stojković Uroš i Mihajlović Milan. STRELCI: L.Luković 34, Stamenić 77. i M.Luković 90+2.min (IMT). ŽUTI KARTONI: Glišić i M.Luković (IMT), Stevanović (Čukarički).
IMT: Gordić, Savić, Vukić (Nikolić), Glišić, L.Luković (Stefanović), M.Luković, Ćirković, Kodžić (Šedrak), Radočaj (Živojinović), Kijevčanin (Stamenić), Lambulić.
ČUKARIČKI: Filipović, Rogan (Endiaje), Docić, Stevanović, Adžić (Alinvi), Sisoko, Badamosi, Drezgić, Ovusu (Ivanović), Ćalasan (Nikčević), Miladinović (Tomović).

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije IMT Čukarički
Međusobne utakmice
2023-2024
18.12
18:00
Čukarički
IMT
0
1
IMT
18.08
18:00
IMT
Čukarički
3
0
IMT

Uporedni rezultati

IMT
 
Čukarički
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
2 (1) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
0 (0) Broj poraza 2 (1)
4 (3) Dati poeni 0 (0)
0 (0) Primljeni poeni 4 (1)
+4 (+3) gol razlika na utakmicama -4 (-1)
100% (100%) Uspešnost 0% (0%)
Aleksa Mašić i još 5 korisnika su tipovali utakmicu