XS
SM
MD
LG

Lider u petak pored hipodroma, "hemičari" testiraju odlične "studente", "bulke" za prvu prolećnu radost

U Srpskoj ligi, Beograd, odigrana su četiri kola u nastavku sezone i zahvaljujući seriji pobeda i propustima najbližih rivala, Zemun se izdvojio na tabeli. Teleoptik je slavio u derbiju protiv “uvelih” bulki i zamenili su mesta na tabeli. Obrenovački derbi protekao je burno i gosti su bod “platili” sa tri crvena kartona. “Orlovi” i “studenti” su minimalcem savladali Torlak, odnosno Budućnost. Brodarac je izvukao pouke iz prvog dela sezone, uozbiljili se i iz četiri kola uzeli polovinu bodova u odnosu na jesen. “Sokolovi” su upisali treći remi, ovog puta u Padinskoj Skeli. Domaćini su bili znatno uspešniji (pet pobeda) i gostima su ostavili tek mrvice (tri boda). Ponovo su strelci podbacili i sa 11 golova ostali dužni navijačima.

Prvi će na teren, u petak, pored hipodruma izaći igrači BASK-a i Zemuna. Gledajući prolećni učinak susret možemo svrstati u red derbija. Domaćin se i dalje nalazi u zoni ispadanja, mada je u nastavku bez poraza i ima drugu najbolju odbranu lige (primili 13 golova). Najveći broj remija u ligi (11) koštao ih je boljeg plasmana i gubitak bodova za “zelenim stolom” se odrazio na trenutni plasman. Zemun je golovima Svetličića i iskusnog Kojića rutinski dobio neambiciozne Ušćane i sigurno hita ka tituli. Sjajna grupa individualaca sve bolje se uklapa u zamisli trenera Drinčića i u narednim utakmicama mogu još više podići formu.

U subotu se igra pet utakmica. Prvi na teren, u prepodnevnom terminu, izlaze igrači Ušća i Radničkog. Ušćani su u prva četiri kola osvojili dva boda i nikako da reše problem neefikasnosti. Treba li ponavljati da su ostali bez nekolicine sjajnih napadača i teško je bilo naći adekvatne zamene. Obrenovčani su sa Iskrom odigrali dinamičan i uzbudljiv lokalni derbi, začinjen sa dva gola, tri crvena kartona i velikom posetom na Vašarištu. Dobro su startovali i uhvatili priključak sa “optičarima” i Zvezdarom.

U istom terminu “hemičari” će ugostiti preporođeni Studentski grad. Baričani zasluženo nose prvi bod sa Vašarišta posle prave rovovske borbe i velike potrošnje energije. Srećom da su u samom finišu ostali bez Markovića i Milivojevića, tako da crveni nisu imali dovoljno vremena da brojčanu prednost iskoriste. Prvi bod u nastavku daje, kakvu-takvu, nadu da mogu doći do prve pobede u subotu i pokazati prisutni kvalitet. ”Studenti” predstavljaju pravo osveženje u drugom delu i zaslužuju čistu "desetku", po učinku su stali uz bok Zemuncima(10 bodova). Savladali su čvrat sastav iz Dobanovaca i ovog puta odbrana je bila na visini zadatka.

Na Adi, od pola dva, snage će odmeriti Torlak i Teleoptik. Kumodražani nisu toliko loši koliko govore rezultati, ali nikako da se domgnu prvog prolećnog boda. Ponovo su poraženi minimalnim rezultatom, ovog puta od poletelih “orlova”. Promenili su trenera i Goranu Jankoviću trebaće vremena da upozna ekipu i primeni svoj model rada. Sve bolji “optičari” dolaze kao blagi favoriti na ostrvo i žele da zadrže drugu poziciju. Dobili su Zvezdaru u uvodnim minutima, golom Čermelja, u borbenoj utakmici sa malo prilika za postizanje gola.

Budućnost će ugostiti po podne Sinđelić. Nisu odigrali na Vračaru kako su želeli, naročito u prvom poluvremenu i delom u nastavku kada su primili gol. Dobro su se ispromašivali do kraja, naročito to važi za Mihailovića, igrački su bili na nivou, falili su samo golovi. Trener Jeličić dobro poznaje kolegu Ćuluma, sa kojim je sarađivao u Baćevcu. Kaže da zna da namesti ekipu i još nisu prebrinuli brige, mada su uvodni deo odigrali znatno bolje od promenljive jeseni.

Rad su mnogi prežalili i samo ih teorija drži u igri. Novi, četvrti poraz u drugom delu ispod Kalemegdana naneli su im “saobraćajci”. Ubuduće ko god bude igrao sa mladim “građevinarima” biće favorit i rasterećni mogu nekoga neprijatno iznenaditi. Prilika se pruža u duelu sa sjajnim “Brodarima” (osam bodova). Na Starom sajmištu su ostali bez planirana tri boda protiv čvrstih Surčinaca.

Nedelja je rezervisana za mečeve u Surčinu i na Bulbudercu.

Jedinstvo je zaređalo sa remijima i treći nerešen rezultat doneli su sa obala Save. Po pravili ne daju, niti postižu dovoljno golova i čvrsta zadnja linija donosi prevlast. Ugostiće sve bolje “mlekadžije”, koji su naročito opsni na gostovanjima i po tom učinku su treći tim lige (16 bodova). Nakon startnog poraza u Dobanovcima u naredna tri kola uzeli su sedam bodova i učvrstili se u sredini. Protiv BASK-a prvo poluvreme su odigrali loše, gubili, konsolidovali se i stvorili nekoliko prilika, mada nisu zadovoljni suđenjem i smatraju da su oštećeni za jedanaesterac. Trener Đurić ima kadrovskih problema tako da će morati da menja sastav i formaciju.

Zvezdara je podbacija u nastavku sezone i sa dva boda sve su dalje od vodećeg Zemuna. Drugi poraz doživeli su u derbiju u Zemunelu, golom Čermelja u četvrtom minutu. Ekipu je preuzeo Ivan Tasić i okršaj sa “saobraćajcima” je prilika da uknjiže prvu pobedu. Dorćolci su prema očekivanju dobili poslednji Rad i sa pozitivnim bilansom (sedam bodova) nalaze se iznad ugroženih klubova.


Torlak 1 : 2 Jedinstvo
Zvezdara : Budućnost
Rad : Prva iskra
Brodarac 2 : 0 Ušće Novi Beograd
GSP Polet Dorćol 0 : 2 BASK TEK
Teleoptik 2 : 0 PKB
Sinđelić 0 : 2 Zemun
Studentski grad 1 : 4 Radnički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 25 18 4 3 58
2 Teleoptik 25 18 3 4 57
3 Zvezdara 24 13 7 4 46
4 Radnički 25 11 6 8 39
5 Jedinstvo (-2) 25 9 8 8 33
6 Studentski grad 25 9 5 11 32
7 Ušće Novi Beograd 24 8 7 9 31
8 Budućnost 24 8 7 9 31
9 Sinđelić 25 8 6 11 30
10 PKB 25 8 6 11 30
11 Brodarac 24 8 5 11 29
12 GSP Polet Dorćol 25 7 7 11 28
13 BASK TEK (-3) 25 6 12 7 27
14 Prva iskra (-12) 24 9 6 9 21
15 Torlak 25 4 5 16 17
16 Rad (-6) 24 4 4 16 10