XS
SM
MD
LG

Derbi se igra u niškom Durlanu, oslabljeni Jagodinci na Kruševljane, "gumari" nastavljaju seriju u Paraćinu?

Na srpskoligaškom Istoku sve se odvija predviđenom dinamikom. Trayal niže pobede ka jedinstvenom rekordu i bez napora su dobili Pčinju, koja je uspela postigne bar počasni gol. Meševo je uprkos sumnjama u regularnost utakmice sa Vlasinom slavilo minimalnim rezultatom. Drugi pratilac, doduše na velikom rastojanju, OFK Sinđelić dobio je ubedljivo Prahovčane i kaskaju sa Meševom, za liderom 18 bodova. Jagodinci su uzeli bod u Fetislamu, “staklarci” su nastavili seriju, ovog puta nadigran je Timočanin. Dosta se bure diglo oko pobede Jedinstva 1936 nad Piroćancima, koji su izrazili gnev i razočaranje delenjem (ne)pravde. Popovčani su upisali i treći remi, dok su Svilajčani zabeležili najubedljiviju pobedu u prvenstvu nad Žitorađom. Karakteristika Istoka da uglavnom domaćini pobeđuju, gosti retko, uglavnom to radi lider i ekipe koje gostuju u Žitorađi. U prilog tome ide podatak da su domaćini slavili na sedam utakmica. Zahvaljujući raspoloženim strelcima Radničkog, postignuta su 23 gola (tri po meču).

U subotu se igra pet utakmica. Derbi se igra niškom Durlanu, gde se sastaju OFK Sinđelić i Meševo. “Orlovi” su dobro startovali i ubedljivo nadigrali Dunav, tako da orni spremno očekuju Meševo sa željom da se pobedom izjednače na tabeli. Predvođeni Stojkovićem, Zajićem i nekolicinom prvoligaških igrača, deluju snažno i kompaktno, veći problem imaju sa terenom nego sa protivnicima. Meševo je razuverilo “neverne Tome” i dobilo Vlasinu i sa dva trijumfa i velikim samopouzdanjem putuju u Niš da nastave seriju.

U Prahovu snage će odmeriti Dunav i odlični SFS Borac. Domaćin se nalazi više u krizi rezultata i vezali su dva poraza, poslednji u Nišu. Bez Jezdića, najboljeg igrača, to nije ista ekipa. Kompletni pokušaće da se suprostave “stklarcima” koji sa tri pobede stoje uz rame Trayalu. Trener Rajčić kaže skromno da se radi o homogenoj ekipi, poslušni su i nema euforije u njihovim redovima. Žele da napreduju na tabeli i zabeleže bolji plasman od četvrtog mesta. Pre godinu i po dana Rajčić je vodio Prahovčane tako da je dobro upoznat sa vrlinama i manama domaćina.

GFK Jagodina dočekuje Jedinstvo 1936 u ulozi favorita. Vodili su u Kladovu, ali je uporni domaćin došao do značajnog boda. Najmlađi sastav lige biće osetno hendikepiran zbog kartona podeljenih na prethodnoj utakmici. Kruševljani su savladali minimalcem Piroćance i zadržali sedmu poziciju. Gosti sa Nišave imaju primedbu na kriterijum suđenja. Jedinstvo 1936 je u gostima sasvim druga ekipa i na strani su osvojili zanemarljivi broj bodova (četiri).

Vodeći Trayal je veliki favorit u Paaćinu i svaki drugi rezultat osim nove pobede predstavljao bi iznenađenje. Taman koliko je trbalo uložiti su napora i bez problema nadigrali Pčinju. Jedinstvo ima polovičan učinak u prethodna tri kola i gotovo sve bodove osvojili su na svom stadionu.

Derbi jugoistočne Srbije odigraće se u Trgovištu. Priča se da gosti “duguju” Pčinji bodove i biće zanimljivo na koji će način iste vratiti. I jednim i drugima gori pod nogama. Domaćin na 14. mestu ima dva boda više i svaki scenario mogao bi da bude koban po protivnika.

Nedelja je rezervisana za duele u Žitorađi, Pirotu i Knjaževcu.

Timočanin je u nastavku osvojio bod i nalaze se u delikatnom položaju. Poraženi su u Paraćinu od moćnih “staklara” i pružili još jednu bledu predstavu. Više se nalaze u krizi rezultata, znaju da moraju bolje i trener Vidojević kaže da je izostala reakcija, odigrali su ravno, žurili i u finišu stihijski napadali. Dolaze probuđeni Svilajnčani sa dva trijumfa u nastavku, poslednji začinjen sa šest golova protiv nejakog fenjeraša. Imaju problem na strani i nanizali su pet poraza i tu Knjaževčani vide šansu da dođu do neophodnih bodova. Domaćin može da računa na Tomića, dok se Milojković povredio na poslednjem susretu.

Žitorađa je za svakog rivala prilika za osvajanje bodova. Slično razmišljaju gosti iz Kladova. Odigrali su kvalitetno sa GFK Jagodinom, uspeli da izjednače i zadovoljni su osvojenim bodom. Statistika nije na strani Žitorađe i kaže da su postigli najmanje golova i pobeda (tri) i primili čak 46 pogodaka. Đerdap je skroman na strani (četiri boda) i na prethodna dva gostovanja su poraženi.

Piroćanci će dočekati Budućnost u ulozi favorita. Zaziru od kruševačkih klubova i od sedam poraza, četiri su doživeli od tri ekipa iz ovog grada. Ogorčeni su deljenjem (ne)pravde Mareka i Kalezića, zameraju na prestrogo dosuđenom jedanaestercu, dok su najmanje dva predvideli da sviraju u njihovu korist. Budućnost je nanizala tri remija poslednji u duelu sa Jedinstvom iz Paraćina. Dueli dva tima uvek su nosili dozu revanšizma i padalo je dosta golova.


Đerdap : Meševo
Radnički (S) : Jedinstvo 1936
SFS Borac : Budućnost (P)
OFK Sinđelić : Trayal
Dunav : Vlasina
Pčinja : Timočanin
Žitorađa : Jedinstvo (P)
GFK Jagodina : Radnički (P)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 24 24 0 0 72
2 Meševo 24 13 4 7 43
3 OFK Sinđelić 24 13 4 7 43
4 Radnički (P) 24 13 1 10 40
5 Jedinstvo 1936 24 11 5 8 38
6 SFS Borac 24 12 2 10 38
7 Radnički (S) 24 11 3 10 36
8 GFK Jagodina 24 10 5 9 35
9 Dunav 24 10 2 12 32
10 Budućnost (P) 24 8 7 9 31
11 Jedinstvo (P) 24 9 4 11 31
12 Đerdap 24 9 3 12 30
13 Vlasina 24 7 6 11 27
14 Pčinja 24 8 1 15 25
15 Timočanin (-5) 24 5 3 16 13
16 Žitorađa 24 3 2 19 11