XS
SM
MD
LG
23.09.2023 Royal Crowns

Trostruka pobeda Kraljevo Royal Crowns

Kraljevo Royal Crowns

Kraljevačke Krune su pobedile ekipe Golden Bears iz Bora, Skeletons iz Kumanova i domaći tim Werewolves iz Valjeva. Fleg fudbal uskoro i na Olimpijskim igrama.

Prvi turnir Seniorske Fleg lige Srbije je održan u Valjevu na terenu FK Iskra, u subotu 23. septembra. Grupa Jug je na ovom turniru okupila tri Srpska tima i jedan Makedonski. 

Svaki tim je igrao sa svakim na turniru, a u sve tri odigrane utakmice kraljevčani su se pokazali kao bolji. Napad, a i odbrana Kraljevskih Kruna je protiv ekipa iz Bora i Valjeva prikazala potpunu dominaciju postigavši u obe utakmice preko 40 poena, a primivši samo tri tačdauna. 

Poslednja utakmica, sa ekipom iz Kumanova je Royal Crowns timu donela najviše uzbuđenja. Sve do poluvremena je bila rezultatska klackalica, ali početkom drugog dela susreta Krune su bolje odigrale odbranu, a onda je i napad uspeo da se rezultatski odvoji sa dva tačdauna i jednim dodatnim poenom od Skeletonsa. Tom razlikom su kraljevčani, sa dva izvedena nildauna, trijumfalno priveli utakmicu kraju.

Rezultati:

Kraljevo Royal Crowns 44:6 Bor Golden Bears
Kraljevo Royal Crowns 46:12 Valjevo Werewolves
Kraljevo Royal Crowns 45:31 Kumanovo Skeletons

Interesantno je da su i u ovom seniorskom takmičenju tim Kraljeva činili sve juniori, uzrasta 16, 17 i 18 godina.

Naredni turnir grupe Jug će se odigrati  u Kraljevu 8. oktobra. Sutra počinju i turniri u grupama Sever i Centar. 

Ove godine u Seniorskoj Fleg ligi Srbije nastupa čak 14 timova, pored već pomenuta četiri tima iz grupe Jug u ostale dve grupe nastupaju timovi iz Beograda, Inđije, Novog Beograd, Zemuna, Banja Luke, Subotice, Sremske Mitrovice, Bajmoka, Kleka i Kikinde. Nakon odigrana tri turnira po grupama, 5. novembra će najbolji timovi odigrati finalni turnir za titulu prvaka Seniorske Fleg lige Srbije.

Nedavni uspeh selekcija kadetske, kada su osvojili srebro u Evropi i prvi nastup pionirske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu Fleg fudbala u Italiji dodatno je popularizovao, ovu beskontaktnu verziju, američkog fudbala u Srbiji. Kraljevo Royal Crowns su u kadetskoj dali tri igrača, a u pionirskoj seleciji dva igrača i trenera nacionalnog tima Srbije.

Da sve bude još zanimljivije, ovih dana se očekuje da Međunarodni Olimpijski Komitet donese odluku o proglašenju fleg fudbala za olimpijski sport, a prvi put će se zaigrati na Olimpijskim igrama 2028. godine, u Los Anđelesu, Sjedinjenim Američkim Državama, kolevci američkog fudbala.

Do tada je sigurno da će Srbija imati sjajne olimpijce za A selekciju Fleg fudbal reprezentacije, među kojima će se sigurno naći i igrači i treneri iz Kraljevskih kruna.