XS
SM
MD
LG

U slavu odbojke u Ušću

Odbojkaši Ribnice i Radničkog pred početak prijateljskog meča u Ušću

U Ušću ovih dana ima razloga za slavlje. Mesni odbojkaški klub slavi 20. rođendan,a gostoprimljivi Ušćani su želeli da ovaj jubilej obeleže sa nekoliko manifestacija. Jedna od pomenutih je i prijateljski susret odbojkaša Ribnice i Radničkog iz Kragujevca, pravi „šumadijski derbi“. Bio je to za meštane Ušća i okolnih mesta pravi sportski šlager,a pred punom dvoranom, pobedu je odnela ekipa Radničkog rezultatom 0-3 (18-25, 18-25, 16-25).

Kapiten Ribnice Ivan Todorović predao poklon ispred kluba Dragiši Živkoviću prvom čoveku ŽOK Ušće

Jako lep povod za ovu utakmicu i drago nam je što smo bili u prilici da se odazovemo na poziv ŽOK Ušće i dođemo da odigramo meč kojim smo im čestitali na lepom jubileju. Želim u ime OK Ribnica našim domaćinima još mnogo ovakvih jubileja i da nastave da rade uporno i uspešno – kaže Miloš Živanović, trener odbojkaša Ribnice. – Što se tiče same utakmice, Radnički je u ovom trenutku bolji tim, oni su projektovani da se bore za oba domaća trofeja. Ribnica ima nov, podmlađeni sastav u kome je par iskusnih igrača kapiten Todorović, srednji blokeri Aleksić, Milovanović i korektor Bojović. Treba nam vremena, strpljenja da bi smo došli na nivo koji želimo. Rekli smo na startu priprema, borićemo se za opstanak i verujem da ćemo uspeti u tome.

Superligaš iz grada na Ibru je pre utakmice sa Kragujevčanima odigrao dva kontrrolna meča. Poraz od Karađorđa iz Topole u Kraljevu u svih pet setova i pobeda u Nišu od 3-2.

Detalj sa priajteljskog meča Ribnica-Radnički

Mi smo oba meča igrali bez Mladena Bojovića koji je dve nedelje bio povređen i bez treninga. Vratio se u tim protiv Radničkog, ali to nije ni blizu njegovog pravog izdanja. U takvom stanju, zadovoljan sam kako je naš mlad tim izgledao, igrao. Ima tu još mnogo prostora za napredak, ali za ovu fazu priprema, to je sasvim korektno. Nema mesta nezadovoljstvu, čeka nas mnogo rada, mnogo posla, svesni su toga i igrači i mi u stručnom štabu. Idemo korak po korak.

Novo izdanje kraljevačke Ribnice za novu sezonu - ekipa Ribnice pred početak utakmice sa Kragujevčanima

Ribnica je već u četvrtak igrala novi kontrolni meč, revanš sa Nišlijama u Kraljevu, a za vikend sledi kontrolni duel sa Takovom u Gornjem Milanovcu.

Sada već ulazimo u ritam kada uz naporne treninge imamo i kontrolne utakmice. Posle Radničkog i Niša, sledi gostovanje u Gornjem Milanovcu gde ćemo takođe proveriti sve raspoložive snage. Potom ćemo igrati jake utakmice na tradicionalnom Memorijalu „Dušan Bošković“ (22. i 23. septembar) gde bi trebalo da učestvuje Buvanska Rivijera i Crvena zvezda. Vrlo jake provere i drago mi je da smo nastavili tradiciju. Ovo je četvrti po redu turnir u znak sećanja na osnivača Ribnice, rodonačelnika kraljevačke odbojke. Posle toga ostaju još dve nedelje do starta prvenstva i sedam dana do utakmice osmine finala Kupa Srbije – zaključuje Miloš Živanović, trener odbojkaša Ribnice.

Najavljene utakmice biće od velikog značaja za izuzetno mlad sastav Ribnice pred kojim je vrlo teška i neizvesna sezona.

RIBNICA – RADNIČKI (Kg) 3 – 0 (25-18, 25-18, 25-16)

Sportska sala OŠ „Milun Ivanović“ u Ušću Gledalaca: 300

RIBNICA: Čolović, Aleksić, Miljković, Todorović, Stamenić, Stefanović, Stančić, Milovanović, Zubljić (libero 2), Gajović, Maričić (libero 1), Živanović, Bojović Trener: M. Živanović

RADNIČKI (KG): Kostić, Stanojević, Krastev, Vukmirović, Stoilović, Ivanković, Pantić, Vidović, Radević, Milutinović, Goić, Banković, Jović, Damnjanović, Sekulić Trener: A. Brđović

POŽAREVAC PRVA STANICA

Posle dugo čekanja, obavljen je žreb za nastupajuću sezonu u Superligi Srbije za odbojkaše. Ribnica će u 1. kolu gostovati Mladom radniku iz Požarevca, da bi u premijeri pred svojim navijačima „musketari“ ugostili tim Niša. Sledi gostovanje u Gornjem Milanovcu, pa dueli sa C. zvezdom u Kraljevu i Partizanom u Beogradu. Nakon toga kraj Ibra gostuje Karađorđe, sledi gostovanje u Subotici ekipi Spartaka, da bi potom na programu bio „šumadijski derbi“ Ribnica-Radnički. U poslednja tri kola „musketari“ gostuju Borcu iz Starčeva i Jedinstvu iz Stare Pazove i dočekuju Vojvodinu iz Novog Sada. Sezona počinje 6/7. oktobra.