XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
42%
20%
38%
Tipovanja
1
X
2
1
1
1
Utakmica tipovana 3 puta

 
3
Teleoptik
33
 
4
Ušće Novi Beograd
31
 
5
Radnički
31
 
6
Budućnost
26
 
7
PKB
22
8
Jedinstvo
21
BASK TEK
Jedinstvo
Prva iskra
Budućnost
Torlak
Prva iskra
Budućnost
Torlak
Zvezdara
Rad
Izveštaj utakmice
Jedan gol tri boda vredan, PKB porazio Ušće na Novom Beogradu

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Posle dva startna remija u gostima, Ušće je na stadionu FK IMT dočekalo novajliju iz Padinske skele. Početak susreta nije nagoveštavao lep fudbal, igralo se sporo i bezidejno. PKB je prvi spustio ručnu, Ognjanović u 18. i Bajrami minut kasnije propuštaju prilike da se upišu u strelce. Igrao se 30. minut kada je Prodanović dubinskim pasom sa centra pronašao na ivici kaznenog prostora domaćih Radosavljevića, a ovaj umesto da smiri loptu i napravi par koraka unutra, šutira iz prve, veoma neprecizno.

Ušće je nasuprot gostima dosta neaktivno, prvi put su ugrozili gol Milovanoća tek u 36. minutu. Stamenković je sa oko 25 metara poslao snažan, ali nedovoljno precizan udarac. Najbolju priliku, za kraj prvog poluvremena, nije realizovao napadač Mlekadžija Radosavljević u 44. minutu, sve je lepo uradio osim završnog udarca, sa desetak metara uputio je loptu pravo u golmana Ušća. 

Novobeograđani su se probudili, posle dva minuta igre u nastavku mogli su stići do prednosti, ali je šut Bakića sa 7 metara golman PKB-a Milovanović odbranio nogom. Igra je dobila na tempu, ali je iz žurbe proisteklo i puno grešaka. Sve do 71. minuta igra se bez uzbuđenja, a onda je Bakić još jednom ušao u stopostotnu šansu. Izašao je sam pred gol gostiju i mogao da bira ugao u koji da pošalje loptu, međutim šutirao je pravo u istrčalog Milovanovića. Zatim je i sreća poslužila goste u 83. minutu, levi bek domaćih Rak se našao u veoma povoljnoj poziciji, ali je loše zahvatio loptu, prešla mu preko noge, tako da golman gostiju nije imao potrebe da interveniše.

Kazna za prethodne promašaje stigla je Ušće u 84. minutu. Rančić je lepo prodro po boku i ušavši u kazneni prostor uputio prizeman šut, golman domaćih Plavšić kratko odbija loptu pravo na noge Radosavljevića, koji je rutinski šalje u mrežu sa par metara. I na kraju, junak današnje utakmice Milovanović u 5. minutu nadoknade čuva svom timu tri boda odbranivši udarac Zvizdića sa svega 5-6 metara. 

Više strpljenja i reklo bi se sreće, danas je imao tim PKB-a, te u Padinsku skelu nosi bodove koji su ga učvrstili u sredini tabele, dok Ušće ni posle tri odigrana kola ovog proleća nije osetilo slast pobede. U narednom kolu Novobeograđani igraju sa Zemunom u Gornjoj varoši, a Mlekari dočekuju Sokolove sa Careve ćuprije. 

UŠĆE NOVI BEOGRAD - PKB 0:1 (0:0)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: 250. GL.SUDIJA: Katić Nikola. POM.SUDIJE: Perišić Nemanja i Pjevović Branislav. STRELAC: Radosavljević 84.min (PKB). ŽUTI KARTONI: Beković, Ilić i Stamenković (Ušće NB), Lazić, Bajrami, Ognjanović, Maksimović, Stošić i Rančić (PKB). 
UŠĆE NOVI BEOGRAD: Plavić, Blažić (Čolić), Rak (Zvizdić), Ilić, Beković, Vukašinović, Baltić (Keser), Vukmanović, Škobalj (Ristić), Stamenković (Lazić), Bakić.
PKB: Milovanović, Klarić, Stošić, Subotić, Lazić (Maksimović), Bajrami, Ognjanović (Rančić), Radosavljević, Stakić, Jovičin (Gajić), Prodanović (Ljubević).

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Ušće Novi Beograd PKB
Međusobne utakmice
2023-2024
15.03
12:00
Ušće Novi Beograd
PKB
0
1
PKB
27.08
17:00
PKB
Ušće Novi Beograd
1
3
PKB

2014-2015
13.05
16:30
Stepojevac Vaga
PKB
1
0
PKB
26.10
13:30
PKB
Stepojevac Vaga
0
0
PKB

Uporedni rezultati

Ušće Novi Beograd
 
PKB
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
2 (1) Broj pobeda 1 (0)
1 (0) Broj nerešenih 1 (1)
1 (1) Broj poraza 2 (1)
4 (1) Dati poeni 2 (1)
2 (1) Primljeni poeni 4 (3)
+2 (0) gol razlika na utakmicama -2 (-2)
50% (50%) Uspešnost 25% (0%)