XS
SM
MD
LG

Počinje operacija Beograd 2018, saopšten prvi spisak juniora!

Centralni događaj Ragbi 13 federacije Srbije u 2018. godini biće drugi Evropski šampionat za igrače do 19 godina starosti koje se u avgustu održava u Beogradu. Domaćinstvo još jednog velikog međunarodnog događaja novo je priznanje za dobar rad naše Federacije, zbog čega su opsežne pripreme počele već sa prvim danima nove godine.

Uz veliku pomoć Ministarstva omladine i sporta, te lokalne samouprave uveliko su u toku pripreme koje se tiču same organizacije šampionat. Takođe, paralelno se radi na planu rada same reprezentacije, jer su ambicije Srbije da se pred domaćim navijačima ostvari što bolji rezultat.

Zbog toga čelnici Federacije, predvođeni direktorom nacionalnog tima, Blagojem Stoiljkovićem, vredno rade na formiranju kvalitetnog stručnog štaba sa trenerima iz inostranstva, dok se istovremeno radi na dobijanju potrebnih papira za igranje talentovanih igrača poreklom sa ovih prostora koji su rođeni u Australiji.

Formalne dozvole obezbeđenu su već za nekoliko igrača, kojih bi ukupno trebalo da bude desetak. Ostali deo reprezentacije čini će igrači iz domaćih klubova, a kako bi ova grupa igrača imala što više vremena za zajednički rad, menadžer ekipe Slobodan Manak i pomoćni trener Admir Hadžić već su odredili spisak od 29 igrača koji će konkurisati za Evropski šampionat.

- Možda smo malo požurili, ali je plan da bukvalno svaki slobodan trenutak do leta ovi momci provedu zajednički trenirajući i pripremajući se za bez sumnje najveći izazov u njihovim karijerama. Mi radimo na dovođenju naših momaka iz Australije, ali će najveći broj od 23 igrača koje vodim na prvenstvo biti iz domaćih klubova – pojasnio je Hadžić znatno ranije objavljivanje spiska.

Ambiciije svih u Federaciji jesu da se ostvari što bolji rezultat, uz glavni cilj da se ostvare dve pobede u tri meča, što bi garantovalo makar peto mesto u konkurenciji osam reprezentacija. Bez sumnje, prva utakmica protiv favorita Engleske u mnogome može dalje da odredi put reprezentacije, ali se Stoiljković, Manak i Hadžić nadaju da uz kvalitetan rad i pojačanja dobar rezultat i protiv favorizovanih ekipa neće biti nedostižan.

Zato je predviđeno da se u više faza igrači iz domaćih klubova zajednički pripremaju, dok će centralni deo rada krenuti u drugoj polovini jula. Tada je planirano da se timu priključe igrači iz Australije i kompletira stručni štab na pripremama u Karatašu od 16. do 25. jula

Spisak reprezetnacije Srbije (igrači do 19 godina starosti): Vladimir Milutinović, Stevan Ivanković, Mihajlo Stoiljković, Emir Ahmeti (Partizan), Samija Bajrami, Anđelko Kopunović, Mateja Vinš, Aleksandar Štefulj, Vuk Savanović, Ilija Krstić, Miša Čubanović, Miroslav Selimovski, Dado Dorotej Arnold, Nikola Mladenović, Uroš Golubović, Luka Rašković, Vuk Bošković, Brodi Fini (Crvena zvezda), Sava Vučetić, Miloš Mitrović (Dorćol), Jovan Đušić (Soko Vranje), Stefan Milenković (Radnički Nova Pazova), Ivan Andrić, Mihailo Tomić, Vuk Tomić, Marko Jakovljević (Radnički Novi Beograd), Marko Makera, Veljko Stanković, Jovan Radovanović (Car Dušan Silni Paraćin).