XS
SM
MD
LG

Igokea u Zagrebu

U regionalnoj ABA ligi nema vremena za predah. Ovog vikenda na programu su mečevi trećeg kola a jedan od najzanimljivijih susreta biće odigran u Zagrebu, gdje će Cedevita dočekati ekipu Igokee.

Igokea putuje u Zagreb u sjajnom raspoloženju. Nakon dolaska Dorela Rajta, Igosi su u četvrtak savladali favorizovanu Budućnost u Laktašima. Da je bilo malo sportske sreće, vrlo lako bi Igokea imala obje pobjede ali su ipak nesrećno poraženi u prvom kolu u Ljubljani. Najvažnije za trenera Bajića da su svi igrači spremni za duel sa Cedevitom. Igokea može rasterećenije da odigra ovaj susret i iz te rasterećenosti će tražiti svoj put do iznenađenja u Zagrebu.

Cedevita, jedan od glavnih favorita za titulu, igra dobro na startu sezone. Osvojili su ABA Super Kup a uz Zvezdu, jedini su tim sa obje pobjede u prva dva kola. Cedevtia igra dobro iako imaju problema sa povreda ma igrača. Roko Ukić, Marko Arapović, Džonson i Ivan Ramljak, propuštaju meč sa Igokeom, što će sigurno biti problem sa trenera Zdovca,kaže Dragan Bajić trener Igokee.

-Sigurno je da nas čeka veoma dobar susret. Obje ekipe imaju dosta dobar šuterski potencijal i Igokea je tu dosta dobila dolaskom Rajta, smatra trener Cedevite Zdovc. 

Međutim, ipak veće šanse za Igokeu biće u utakmici sa slabijim tempom o manjim brojem poena. Cedevita ako se rastrči može biti opasna. Takođe, skok će biti važan segment jer su obje ekipe dosta dobre skakački i imaju dosta dobrih skakača.

Sigurno je da će Igokea morati obratiti pažnju na ofanzivni skok Cedevite, jer su Vitamini tu veoma opasni i stvarali su probleme svojim protivnicima na startu sezone sa dosta ofanzivnih skokova. Ukoliko Igokea bude dobro gradila skok pod svojim košem, imaće dosta dobre šanse za povoljan rezultat.

Igokea nikada nije slavila u Zagrebu. Da li će se tradicija nastaviti ili će Igokea upisati premijerni brejk protiv Cedevite, saznaćemo u nedelju od 19h.

 

Igokea - Cedevita / bFoto: Igokea Republika Srpska