XS
SM
MD
LG

U Bečeju se igra tradicionalni međunarodni Memorijal "Dejan Popov"

Tri najuspešnije ekipe sa Memorijala 2021. godine - foto: V. Jankov

Tradicionalni, 11. put, međunarodni Memorijal "Dejan Popov" oržava se ovog vikenda u legendarnom bazenu kraj Tise. Organizator PVK Bečej je ove godine okupio 12 ekipa uzrasta 2008. godište i mlađe, koje su podeljeneu dve grupe. Posle igranja svako sa svakim u grupi, u nedelju po podne igraće se za konačan plasman.

- Vri voda u našem bazenu. Od ranih jutarnjih sati bez prekida do večerih termina igraju se utakmice. I tako tri dana. Prava ikebana šesnaestogodišnjaka iz osam zemalja. Mislim da je ovo najjači klupski turnir ovog uzrasta u Evropi i ponosni smo na to, kao i na činjenicu da na ovaj način održavamo  sećanje na tragično nastradalog mladog vaterpolistu našeg kluba Dejana Popova, rekao nam je jedan iz nekadašnjeg trofejnog tima Bečeja Goran Krstonošić.

U jednoj grupi su Bečej, Borac iz Banja Luke, Vintertur iz Švajcarske, Mediterani iz Španije, nacionalni tim Turske i Union Tenerife iz Španije, a u drugoj grupi su selekcija Austrije, Bugarske, Barceloneta iz Španije, BWMF iz Španije i Crvena zvezda iz Beograda.

Cermonijal večanog otvaranja turnira obaviće se večeras u 17 sati, a sve će se završiti predajom pehara i medalja najuspešnijim ekipama turnira u nedelju uveče.

V. Jankov