XS
SM
MD
LG
20.03.2024 Administrator

Piksi o Svilaru - Nećemo ga više zvati!

Selektor Dragan Stojković - foto: Fudbalski savez Srbije/fss.rs

Nekoliko poslednjih nedelja postavlja se pitanje u medijima da li će Mile Svilar (24) ove godine zaigrati za reprezentaciju Srbije. Podsetimo se, Svilar je imao 22 godine kada je debitovao za srpsku reprezentaciju protiv Katara. Srpski navijači su se nadali da će ga videti sa "Orlovima" na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali i na prijateljskim utakmicama ovog proleća protiv Rusije i Kipra.

Sudeći po kvotama u kladionicama, reprezentacija Srbije ima 62.5% šanse da prođe grupnu fazu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a selekcije sa kojima će odmeriti snage u grupi C su Engleska, Slovenija i Danska.

Svilar, koji trenutno čuva mrežu italijanskog kluba Rome, izgleda da ne želi da nastupa na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj sa "Orlovima". Njegove preferencije ove sezone bile su da igra za reprezentaciju Belgije, a, kako saznajemo, neće moći ni da brani boje Belgije.

Selektor belgijske reprezentacije, Domeniko Tedesko, je to potvrdio i dalje objasnio. Rekao je da je Svilar dobio "rampu" od FIFA-e jer je već jednom do sada promenio državljanstvo. Odrekao se Belgije da bi postao reprezentativac Srbije. Pored ovog objašnjenja, Tedesko je objavio i spisak igrača za naredne dve utakmice Belgije na kom Svilara nema.

Poznato je i da je Mile Svilar odbio poziv Dragana Stojkovića u reprezentaciju Srbije, iako, iz Fudbalskog saveza Srbije potvrđuju da Svilar ne može da promijeniti državljanstvo. Ipak, izgleda da svojom odlukom nije previše uznemirio Stojkovića. O tome je selektor govorio u ponedeljak 18. marta, na konferenciji za novinare u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

"Znate već o čemu se radi, bili smo obavešteni od sportskog direktora Rome da on ne želi više da brani za Srbiju, mada ne znam ni kad je branio, branio je jednom. Nismo izgubili ništa, njegova je odluka, poštujem svačiju odluku i nema tu velike priče. Neće biti poziva, naravno. Koji su razlozi, naravno, ne ulazim, to su njegove privatne stvari i pustimo momka da ima svoju karijeru kakvu ima. Ali ne brinem, prezadovoljni smo onim što imamo na golu - Vanja, Rajković, Petrović su zaista golmani visoke klase i imamo golmana Partizana (Aleksandra Jovanovića) koji pruža odlične partije i ove i prošle godine. Da li se slažete sa tim ili ne? A, bio je već u reprezentaciji, nije neko koga ne znamo. Imamo i malog Ilića, imamo dosta golmana i ne brine me previše ta odluka, njegova je i izaći ćemo mu u susret, nećemo ga više zvati", rekao je Piksi na konferenciji za novinare.


Igrač
Golman
Broj godina: 24

Roma
Roma
Serie A
2023-2024