XS
SM
MD
LG

Prvi i poslednji u Priboju, Čačani u Podunavcima, okršaj dve ekipe sa auto puta u Požarevcu

Zapad "kaska" za ostalim grupama srpskih liga i za vikend su na programu utakmice 12. kola. Prethodno je donelo sigurne pobede favorita, FAP je bio ubedljiv u Milanovcu, dok su Loznica i Borac 1926 uz manje teškoće stigli do planiranih bodova. Zlatibor je ostavio bodove u Vrelu, Požarevljani su deklasirali Petrovčane, a OFK Mihailovac je slavio posle duge serije poraza. Domaćini su se radovali na pet susreta, gosti na dva i nerešeno je bilo u Zablaću.

Vodeći Pribojčani imaće lakši deo posla u odmeravanju snage sa poslednjom Slogom 33. Domaćin se nalazi u seriji od četiri pobede, u Priboju imaju maksimalni učinak (šest pobeda) i sve osim nova tri boda predstavljalo bi prvorazredno iznenađenje. Petrovčani kao da polako dižu ruke od lige, krizi se ne nazire kraj i najbljiži su povratku u zonu.

Požarevljani su isprašili Petrovčane pored Mlave, stabilzovali su formu i nalaze se u bezbednoj sredini tabele. Ugostiće komšije sa druge strane auto puta kao favoriti, mada su Mihailovčani iznenadili Slogu iz Požege i slavili posle sedam kola.

Valjevci su sa tri remija zadržali pozicije u gornjem domu. Uzeli su bod u Zablaću i u okršaju sa potonulim Milanovčanima bliži su pobedi. Takovo pruža bolje igre od rezultata i protiv FAP-a nisu mogli da se iskažu. Uzdaju se u timski duh, nemaju zvezde u ekipi, više je to skup jedanaestorice podjednakog kvaliteta, koji igraju na kartu borbenosti, agresije…

Zlatibor je pred početak prvenstva najavljivao povratak u viši rang, ali su poslednjim neuspesima sve dalje od željenog cilja. Drugi poraz uknjižili su u ubskom predgrađu i sa Omladincem ne mogu računati na prekid negativne serije. Imaju probleme organizacione i finasijske prirode, koji se odražavaju na rezultate. Gosti iz Zablaće kao da su uzeli mali predah, na Švajcariji biće kompletni, sa motivom da potvrde dosadašnje rezultate.

Duel dvojice novajlija u Pazarskoj banji obećava zanimljivu i neizvesnu borbu. Jošanica se nalazi u padu forme i na prethodne četiri utakmice doneli su jedan bod. Pored Morave nisu imali sreće (neiskorišćen penal i šanse u završnici) i dugo su bez pozitivnog rezultata. Vrelo Sport je iznenadilo Zlatiborce i u poslednja dva kola su donekle konsolidovali formu, ali su i dalje u opasnoj zoni. Sa gostovanja su doneli tri boda (bez pobede)….

U Podunavce dolazi Borac 1926 da opravda ulogu favorita, mada će protiv mladog sastava trenera Petakovića imati težak posao da stignu do željenog cilja. Real je ostao kratkih rukava u dalekom Tutinu, igra promenljivo i nikako da spoje par dobrih rezultata. Od šest utakmica kao domaćini, tri su zbog suspenzije odigrali van Podunavaca i otuda slab bilans na svom terenu. Čačani treba da zahvale golmanu Staniću koji se istakao odbranom jedanaesterca i tako omogućio “zebrama” da uknjiže planirane bodove u duelu sa Jošanicom. Nije lako igrati pod presijom i sa obavezom da u stopu prate vodeće Pribojčane.

Loznica je ponovo domaćin i dalje gaje potajno ambicije da vrh tabele nije neosvojiv. Tesnom pobedom nad Poletom su popravili učinak iz prethdna tri kola i nadaju se da će protiv drugog tima iz raškog kraja lakše doći do planiranih bodova. Tutin je zabeležio pobedu posle pet kola i našao se sa Mladim radnikom na deobi osmog i devetog mesta. Lozničani će na oproštaju od Klupaca (vraćaju se na novi Lagator) pokušati da krunišu pobedom i nagoveste bolje rezultate.

Jedini susret zakazan za nedelju igra se u Ljubiću, između Poleta i Sloge iz Požege. Domaćin je imao primedbe na deljenje pravde u Klupcima, smatrajući da je Loznici olako dosuđen jedanesterac, a da su oštećeni za isti. Sve četiri pobede ostvarili su na svom stadionu (tri uzastopno). Trener Zoran Vujčić ima kadrovskih problema tako da je za nedelju neizvestan nastup bolesnog napadača Grujičića i rekovalscenata Savića i Obrenovića. Sloga je neočekivano poražena pored auto puta i prekinula niz od četiri pobede. Gosti smatraju da su oštećeni za jedanaesterac, takođe mišljenja su da je gol Mihailovčana sporan. Trener Nikitović je uveren da ključ neuspeha leži u činjenici da su propustili dve kolosalne prilike kod prednosti domaćina. Požežani su uspešniji na gostovanjima (10 bodova), uzdaju se u tradiciju i uvreni su da mogu ostati neporaženi.


Polet (Lj) : Real
Jošanica : Loznica
Zlatibor : Tutin
Budućnost Krušik 2014 : Borac 1926
FAP : Vrelo Sport
Mladi radnik 1926 : Omladinac (Z)
Sloga (P) : Takovo
OFK Mihajlovac : Sloga 33
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 1926 23 20 1 2 61
2 FAP 23 18 2 3 56
3 Sloga (P) 23 12 4 7 40
4 Loznica 23 10 7 6 37
5 Real 23 10 4 9 34
6 Budućnost Krušik 2014 23 8 8 7 32
7 Polet (Lj) 23 10 1 12 31
8 Omladinac (Z) 23 8 6 9 30
9 Takovo 23 8 5 10 29
10 Mladi radnik 1926 23 6 9 8 27
11 Zlatibor 23 7 5 11 26
12 Tutin 23 6 6 11 24
13 Jošanica 23 5 8 10 23
14 Sloga 33 23 6 5 12 23
15 Vrelo Sport 23 5 6 12 21
16 OFK Mihajlovac 23 4 5 14 17