XS
SM
MD
LG
11.09.2023 Tempo Racing team

Miljković pobedio na Red Bull Ringu

Photo credit: DPPI/Alpine racing

Nikola Miljković uspešno nastavio sezonu na evropskoj sceni. Na petom trkačkom vikendu prestižnog takmičenja Clio Cup Europe, srpski automobilista u Austriji pobedio u Čelindžer kupu i osvojio četvrto mesto u generalnoj konkurenciji među 40 vozača na startnom "gridu".

Na stazi Red Bull Ring održan je peti od ukupno devet trkačkih događaja ove sezone u Clio Cup Europe, a naš as Nikola Miljković pružio je još jednu sjajnu partiju, doneo novi pehar u Srbiju i pokazao da je jači od nedaća koje su ga pratile proteklog vikenda u Austriji.

Od samog početka i slobodnih treninga u petak, bilo je problema za Tempo Racing Team, jer je našem vozaču dva puta na stazi pucala guma. To ga ipak nije sprečilo da u subotnjim kvalifikacijama zabeleži četvrto vreme i osigura visoku startnu poziciju. Trku je odvezao odlično, te je završio na četvrtom mestu ukupno i kao prvi u Čelindžer kupu. Na žalost, radovanje srpskog tima i navijača nekoliko sati nakon trke prekinula je vest da je Miljković dobio kaznu od 10 sekundi zbog kontakta sa drugim vozačem. Umesto na četvrtoj poziciji, trku je završio 21. sa samo 8 bodova.

Sve je ipak došlo na svoje u nedeljnoj trci, koju je Miljković startovao sa šestog mesta. Ponovo je vozio bez greške, hrabro i agresivno, te je na kraju završio na četrvrtom mestu u konkurenciji 40 vozača i, što je još važnije, upisao je pobedu u Čelendžer kupu, klasi koja okuplja mlade vozače i debitante.

Sa prosečnom brzinom od 129,0 km/h, Beograđanin je iza sebe ostavio Francuze Antonija Žurada i Nikolasa Milana, vozače iz samog vrha koji trenutno zauzimaju treće i peto mesto u generalnom plasmanu. Sa novim 41 bodom (8+33), Miljković se popeo na osmu poziciju, dok je u Čelendžer kupu i dalje drugoplasirani sa 36 bodova zaostatka za Adrijanom Šimfom, nemačkim vozačem i glavnim rivalom za naslov šampiona.