XS
SM
MD
LG

Loša poslednja četvrtina koštala Igokeu

Košarkaši Igokee doživjeli su 11 poraz u ABA ligi. Igokea je poražena u Železniku rezultatom 87-78.

Prvi period bio je prilično izjednačen. Rebec je bio raspoložen sa jedne a Lešić i Luković sa druge strane. FMP je ipak bio za nijansu bolji i dobili su prvi period sa 23-20. U drugi period domaći su počeli dobro i poveli sa 30-23. Tada je Igokea zategla odbranu i serijom 22-10 došli su do preokreta i na odmor su otišli sa pet poena prednosti.

FMP je dobro otvorio drugi period i serijom 7-0 došli su do preokreta. Igokea je serijom Lešića odgovorila i došla je ponovo do vodstva. Igokea je uspjela odbiti nalete FMP-a i trjkom Miloševića poveli su 62-53. FMP se nije predavao. Do kraja trećeg perioda prišli su na -6. A onda je došlo do raspada u igri Igokee.

Poslednji period bio je totalno loš za Igokeu. FMP je igrao bez pleja što je bio sjajan potez Jovanovića. Uskoković je bio taj koji je bio x faktor FMP-a u ovom meču. Iako je Igokea trebala da ga stisne i vrši pritisak, odbrana nije bila agresivna a aule je Igokea pravila obično za dodatno bacanje. Napadački su se držali do dvije minute pred kraj a onda je napad stao i Igokea je izgubila.

Rit i Rebec predvodili su FMP sa po 16 poena dok je goste predvodio Lešić sa 22 poena i sedam skokova.

Igokea je na 6-11 a u narednom kolu dočekuju Cedevitu.

Foto: Igokea Republika Srpska