XS
SM
MD
LG

Melburnški derbi bez pobjednika

Deveto kolo australijske Hujndaji A lige donijelo nam je melburnški derbi u kojem je Melburn Siti ugostio Melburn Viktori, a susret je završen podjelom bodova 1:1. 

Nakon uvodnog ispitivanja snaga i nekoliko poluprilika na obje strane, prvu konkretniju imali su gosti u 34. minuti. Nakon odlične akcije u šansi se našao Troisi, ali njegov udarac sa vrha kaznenog prostora, brani Galeković. Finiš prvog poluvrema pripao je domaćim koji su imali dvije dobre prilike. U 42. minuti u šansi je Grifins, ali je golman gostiju Tomas dobro intervenisao. Dva minuta kasnije Vels je istrčao kontra napad, ali je Tomas još jednom sačuvao svoju mrežu. 

U nastavku susreta vidjelo smo i ono zbog čega se fudbal igra, golove. Igrao se 54. minut kada su gosti poveli, Barbarusis centrira sa lijeve strane, a švedski internacionalac Tojvonen rutinski trese mrežu za 0:1. Kada se činilo da će gosti trijumfovati u ovom susretu  i izbiti na čelo tabele, domaći su izjednačili u 2. minuti sudijske nadoknade. Skot Džejminson probija po lijevoj strani, a u petercu Viktorija skače Dario Vidošić koji izjednačuje na 1:1.