XS
SM
MD
LG

Borovčanin na prijemu kod Dodika

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik, upriličio je prijem za srpskog profesionalnog boksera Nenada Borovčanina, koji je nakon pobede na stadionu fudbalskog kluba Šalke pred oko 60 000 gledalaca pobedio Rejmonda Ociengu i ušao medju 20 najboljih boksera na svetu. Taj meč prenosilo je preko 100 televizija iz celog sveta, što je malo kojem srpskom bokseru pošlo za rukom. Dodik je istakao da je Borovčanin pravi primer kako se  promoviše srpski sport i da će ga maksimalno podržati u pohodu na evropsku titulu, tako što će Vlada Republike srpske biti pokrovitelj tog meča, kada se na jesen bude održao u Banja Luci.
 
Borovčanin se zahvalio Dodiku na prijemu i ukazanoj pažnji za ostvarene rezultate i istako da mu je to velika satisfakcija, jer ga je prmio prvi čovek jedne drzave. Zatim je prepričao doživljaje sa prethodnog meča i preneo Dodiku pozdrave od Vitali Klička, sa kojim je proveo pet sedmica na Tirlou pripremajući se za spomenuti meč. Istakao je da mu je žao što premijer Republike Srpske nije, zbog ranije planiranog puta za Kinu mogao da bude prisutan kao specijalni gost na tom meču, ali je obećao da će Klička pozvati u goste u Banja Luku.
 
Nenad Borovčanin spada medju boksere od kojih se puno očekuje i on ta očekivanja polako ali sigurno ispunjava tako što se sigurnim koracima penje ka samom svetskom vrhu. Trenutno zauzima 19-u poziciju na svetskoj rang listi u WBC verziji, ali njegov menadžemnt planira da mu do kraja godine zakaže mečeve koji bi ga ako bude izašao kao pobednik, uvrstili medju 15 najboljih na svetu i tako primakli na korak bliže do meča za svetsku titulu.Trenira ga jedan od najboljih trenera sveta svih vremena Fric Zdunek, ima podršku mnogih eminentnih ličnosti kao što su Emir Kusturica, Milorad Dodik, Jelena Janković, braća Kličko i mnogih drugih, tako da je sada sve na njemu! Pored toga što je vrhunski sportista, može se reći da je pravi primer za omladinu jer je porodičan čovek i budući akademski gradjanin sa dva fakulteta, jer uporedo završava pravni i ekonomski fakultet.