XS
SM
MD
LG

Svetozar Miletić : Lemešring privukao preko 2000 gledalaca

Svakako najveći sportski događaj ovoga vikenda u Zapadno-bačkom okrugu, dogodio se u Svetozar Miletiću, selu nadomak Sombora, gde je održan moto kros „Lemešring 2015“ . Ovo tradicionalno takmičenje ljubitelja dvotočkaša, koje se održava na lokalitetu stare ciglane, ove godine je organizovao „Saghmeister team“,a okupio je 50 takmičara iz cele naše zemlje među kojima je bilo idve članice nežnijeg pola,Tatjana Vučetić i Teodora Radojčić.Na stazi , koja je jedna od najboljih u ovom delu Evrope, u nedelju je voženo sedam brzinskih trka u nekoliko klasa motora, koje se boduju za šampionat Srbije. Dan ranije, miletićani su mogli uživati i na trening vožnjama takmičara , koji su se upoznavali sa stazom, nebi li postigli što bolje rezultate na samom takmičenju.

U nedelju ,na dan same trke, preko dve hiljade ljubitelja motora divilo se umeću i hrabrosti takmičara , koji su na ovo prvenstvo došli iz Subotice, Bačke Topole, Zrenjanina, Novog Sada, Beograda, Požege, Čačka, Kraljeva, Arilja,Kopaonika i mnogih drugih mesta iz cele Srbije,a bilo ih je i iz Bosne i Hercegovine,a njihov broj bi bio i veći da se baš na ovaj vikend nisu održavale slične manifestacije u Sloveniji i Hrvatskoj. Vremenske prilike nisu išle na ruku , ni takmičarima, ni publici, jer je duvao vetar i nosio prašinu, što je ometalo normalno praćenje događaja na „Lemešringu“.

Takmičenje je otvorio i sve prisutne pozdravio Gabor Saghmeister, čuveni motociklista iz Subotice, višegodišnji učesnik i predstavnik Srbije na velikim takmičenjima kakav je reli Pariz-Dakar. Tim koji nosi njegovo prezime, glavni je nosilac organizacije ovoga spektakularnog događaja, koji okuplja sve više pristalica i u našoj opštini.

Sedam brzinskih trka voženo je u nedelju u različitim klasama motocikala. Tri polufinalne, i tri finalne trke vožene su u klasama motora MX1 i MX2, zatim u MX3, a najmlađi su vozili 65MX i 85 MX. Između polufinalnih i finalnih borbi, vožena je i revijalna trka klase motora „Tomos“ do 50 kubika.

Svih sedam trka su bile na svoj način zanimljive , i mamile pozornost i uzdahe među publikom, koja se smestila na razna uzvišenja pored staze , nebi li imali što bolji pogled na dešavanja na samoj stazi. Posebnim aplauzima je nagrađen najmlađi učesnik ove manifestacije, Filip Rajević iz Požege, koji ima samo 6,5 godina, i vozio je motocikl u klasi 65mx. Mali Filip, već drugu sezonu učestvuje na sličnim manifestacijama.

I revijalna trka motociklova marke „Tomos“ do 50 kubika bila je posebno interesantna ,a prvo mesto je pripalo članu domaćeg tima, miletićaninu Gojku Popoviću, koji je iz sebe ostavio dvojicu subotičana , drugog Dalibora Kujundžića i trećeg, Žolta Sabo.

Plasman po kategorijama je sledeći. U klasi motora MX 65 i MX85 prvo mesto je osvojio Janko Ralić iz Kluba ERE (Arilje), anjegov klubski drug ,Milić Zimonjić je bio drugi, dok je treće mesto zauzeo Miodrag Stanojević. U klasi motora MX1 i MX 2 sva tri prva mesta su zauzeli članovi kluba Kopaonik AMSK, prvi je Branko Antić, drugi je Miroljub Cvetković, a treći Miloš Đorđević. Ovaj izveštaj ćemo završiti konstatacijom da je organizator zatajio po pitanju šireg informisanja gledalaca o nastupima,a posebno imenima takmičara, i iz kojih klubova oni dolaze.

Ostale fotografije na ovom linku