XS
SM
MD
LG

Šahovski Memorijalni turnir u Prhovu

 

Dragan Radulović pobednik

   Pod pokroviteljstvom Saveza sportova Opštine Pećinci, u Prhovu je organizovan X Memorijalni šahovski turnir „Dušan Bajić“, u znak sećanja na velikog zaljubljenika u šah. Ogromnu pomoć u organizaciji turnira pružili su Restoran „Bolji život“, kao i sportski (šahovski) radnici Dejan i Božidar Jovanović. Pre početka turnira, minutom ćutnje odata je pošta preminulim šahistima Anti Nikoliću, Milanu Babiću, Životi Atanackoviću i Draganu Miloševiću.

   Na turniru je učestvovalo 18 šahista iz Prhova, Sremskih Mihaljevaca, Pećinaca, Popinaca, Šimanovaca, Deča, Donjeg Tovarnika i Vojke. koji su igrali po ubrzanom tempu (10 minuta po igraču), u sedam kola po Švajcarskom sistemu. Pobedio je medjunarodni majstor iz Vojke Dragan Radulović sa 5,5 poena. Plasman ostalih igrača: Dejana Jovanović, Živko Petrović i Lazar Babić po 5, Ljubomir Lazić i Božidar Jovanović po 4,5, Dragan Rajak i Zoran Anić po 4, Sava Kostić i Vojislav Popović po 3,5, Miroslav Gudović i Zoran Vukov po 3, Zoran Duduk, Vladimir Šarić i Spaso Ristivojević po 2,5 Radovan Vasić 2, Petar Jovanović i Đorđe Milovanović 1,5 poena.  Sudio je Vladimir Šarić iz Šimanovaca, međunarodni šahovski sudija. Peharima i medaljama su nagrađeni trojica prvoplasiranih učesnika, kao i najmlađi šahisti Petar Jovanović i Spaso Ristivojević.

   Po tradiciji, druženje je nastavljeno i po završetku turnira, uz zajednički ručak (gulaš), za šta su se pobrinuli Boža Bajić i Draško Konjević.

 

 

Lepa tradicija u Prhovu

Slavodobitnici

Mjstori za gulaš: Boža Bajić i Draško Konjević