XS
SM
MD
LG

Niš ide ka ostvarenju cilja
Nakon polusezone Odbojkaški klub Niš je na prvom mestu sa jednim porazom i samo tri izgubljena seta. Želja Uprave je plasman u Prvu ligu, kada bi došla i bolja finansijska situacija, kaže predsednik kluba. Kada je novi Upravni odbor preuzeo dužnost u klubu, predsednik Dejan Jovanović je rekao da je plan finansijska stabilizacija kluba i plasman u Prvu ligu.

Jovanović je tada rekao da novac od Grada nije dovoljan za funkcionisanje, pa će “morati ljudi iz Uprave da se više angažuju na dovođenju sponzora”.
- Sa sponzorima ide polako, ali ide. Klub se ojačao, imamo prvu postavu koja je odlična i izgurala da budemo prvi i koja će, verujem, obezbediti da na kraju budemo prvi - kaže Dejan Jovanović

Prema podacima Narodne banke Srbije, Odbojkaški klub je u blokadi koja iznosi 180.535,29 dinara. Račun kluba je u neprekidnoj blokadi od 20. februara prošle godine.

ok-nis.jpg
OK Niš ubedljivo prvi na tabeli

- Dugovi, koje mi je prethodni predsednik pri primopredaji dužnosti ostavio, iznose između 2,5 i 3 miliona. Tu su plate zaposlenih, dugovanja prema bivšem predsedniku za pozajmice i dugovanja prema igračima… Igrači čekaju, igraju i ne tuže za obaveze. Svesni smo svi da, ako oni tuže, moraće da se klub ugasi - dodao je Jovanović.

Jovanović kaže da igrači čekaju ulazak u Prvu ligu, kada bi klub trebalo da bude "bolje sagledan od sponzora i Grada".
- Kada sam pričao sa igračima, rekao sam im da, ako nađu bolji angažman ovde ili u inostranstvu, da ću odmah da im potpišem. Svi igrači su i dalje tu, koliko su se izjasnili, tu će biti i u drugom delu - ističe Jovanović

Što se tiče prošle godine, Odbojkaški klub je prema Rešenju za stimulativno finansiranje Grada Niša trebalo da dobije 300.000 dinara za period od 1. jula do 31. decembra, dok mu novac nije bio određen za prvi deo godine. Prema redovnom finansiranju, predviđeno je da na godišnjem nivou OK Niš dobije još 240.000 dinara od Grada.
- Isplata od Grada je išla redovno - kazao je Jovanović.

Ono što je najbitnije za Odbojkaški klub Niš, to je da je ekipa nepromenjena na početku priprema za nastavak sezone.
- Počeli smo sa treninzima 8. januara, imamo dovoljno vremena. U prvom periodu ćemo se više fokusirati na fizičkim pripremama. Posle ide deo u kom ćemo više vremena posvetiti taktici. Planiramo da odigramo nekoliko prijateljskih utakmica da bi ekipa bila u takmičarskom pogonu - rekao je Žarko Stojadinović, trener OK Niša.

Odbojkaši Niša imaju sjajan skor od 26 osvojenih setova i samo 3 izgubljena. Sva tri su izgubili u jednom meču, kada su jedini put pretrpeli poraz i to od gradskog rivala Milenijuma.
- Nisam zadovoljan odnosom ekipe. Momci su ušli opušteno, bilo je “lako ćemo”. Od te utakmice je bilo jasno da nema lakih protivnika. Shvatili su tada igrači da utakmica može da se izgubi ako ne uradiš maksimalno svoj posao - dodaje Stojadinović.

Sa 25 bodova Niš je siguran na prvoj poziciji pošto im glavni konkurent Jagodina zaostaje sa 22 boda.
- Ostvarili smo cilj, a to je deo kojim sam zadovoljan. Prvi smo na kraju polusezone, imamo samo 3 izgubljena seta. One utakmice koje su nam bile najteže na papiru, najlakše smo ih dobili. Ne smemo u narednom periodu da dozvolimo kiks, kao protiv Milenijuma - istakao je Stojadinović.

Nastavak sezone sledi 22. februara kada OK Niš dočekuje ekipu Hajduk Veljka.

 

Desetka 3 : 1 Hajduk Veljko
Radan 0 : 3 Niš
Mladost 3 : 0 Topličanin
Jagodina 3 : 1 Pirot
Milenijum 3 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Niš 18 16 2 50
2 Jagodina 18 15 3 42
3 Desetka 18 14 4 41
4 Milenijum 18 9 9 31
5 Topličanin 18 10 8 26
6 Hajduk Veljko 18 8 10 24
7 Mladost 18 7 11 20
8 Radan 18 5 13 15
9 Borac 18 5 13 14
10 Pirot 18 1 17 7