XS
SM
MD
LG

Predrag Peruničić u zvaničnoj poseti Zrenjaninu uoči SP za žene

Lokalna samouprava Zrenjanin primila je danas delegacije Ministarstva omladine i sporta i Rukometnog saveza Srbije, koje su obišle kapacitete Kristalne dvorane, u kojoj će se igrati utakmice preliminarne Grupe C na predstojećem Svetskom prvenstvu u rukometu za žene.

 rsz perunicic kristalna dvorana

U cilju popularizacije rukometa, predstavnici Ministarstva omladine i sporta i Rukometnog saveza Srbije predali su kontigent lopti rukometnim klubovima iz Zrenjanina i okoline.

Svetsko prvenstvo za žene u Srbiji održaće se od 6. do 22. decembra 2013. godine, u četiri grada, Zrenjaninu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

 - Srbija je zemlja sporta, zemlja rukometa kao i grad Zrenjanin. Verujem da će dvorane biti pune, a navijanje fer i sportsko, jer šaljemo sliku u svet. Siguran sam da će Zrenjanin biti dobar domaćin i pokazati se u najboljem svetlu – rekao je danas u Zrenjaninu državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Predrag Peruničić.

 - Od SFRJ do danas, delimo sećanje na izuzetne dane i igrače Zrenjanina. Zrenjanin je rukometni grad. Svetsko prvenstvo je kruna zalaganja svih ljudi u rukometu i državi, koja daje punu podršku. Sve radimo da iskoristimo talas rukometa i da animiramo što više dece da se bavi ovim sportom – izjavio je predsednik Skupštine Rukometnog saveza Srbije Dragan Bukvić.

 

rsz rukomet press

Zemlja smo koja ima veliku dušu i dobri smo domaćini, što će sigurno grad Zrenjanin i pokazati, jer ima bogatu i uspešnu rukometnu tradiciju. Pored dva kluba koja su visoko rangirana u našoj ligi, želim da spomenem da će i dvojica sudija, Zrenjanininaca, Ivan Mošorinski i Aleksandar Pandžić imati tu čast da sude na predstojećem SP. Verujem u uspeh naših rukometašica i visok plasman na SP – rekao je generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine, Slobodan Višekruna.

U Zrenjaninu će igrati šest reprezentacija u preliminarnoj Grupi C – Norveška, Angola, Argentina, Poljska, Španija i Paragvaj, a reprezentativke i stručni  štabovi iz ove grupe biće smeštene u ovom gradu i okolini.

Činjenica da je IHF dodelio prvenstvo Srbiji velika je čast za našu zemlju, a to što je RSS odabrao Zrenjanin kao domaćina Grupe C velika je čast za naš grad. Od 7. do 15. decembra 2013. godine sve u Zrenjaninu će biti u znaku rukometa, grad će biti u svečanom ruhu i sve će biti podređeno prvenstvu. Na primer, biće izmenjen režim gradskog saobraćaja, kako bi autobusi reprezentacija imali nesmetani prilaz sportskoj hali – izjavila je Zlatana Ankić, član Gadskog veća i zamenica Organizacionog odbora grada Zrenjanina.

 

STIŽU NAVIJAČI IZ NORVEŠKE

Najveće interesovanje za  utakmice u Zrenjaninu pokazali su norveški navijači, koji su već kupili karte kako za utakmice u preliminarnoj Grupi C, tako i za završne faze, obzirom da očekuju visok plasman svoje reprezentacije na ovom takmičenju. 

 TAKMIČITE SE U SEDMERCIMA SA CECOM KITIĆ

Povodom promocije SP u rukometu za žene 2013, u subotu, 9. novembra 2013. godine, sa početkom od 11.00 sati, na platou kod Vodotornja, u Zrenjaninu biće upriličeno druženje sa selektorom ženske rukometne reprezentacije Srbije, Sašom Boškovićem, kao i proslavljenim rukometašicama Svetlanom Cecom Kitić, Dragicom Đurić i Stanom Vuković. Građani Zrenjanina moći će da se oprobaju u izvođenju sedmeraca, kao i u šutiranju na gol, a najprecizniji biće nagrađeni kartama za prvenstvo. Voditelj programa će biti Marija Kilibarda.

 Rukometni savez Srbije za sve Zrenjanince, tokom ovog vikenda, odobriće popust od 20 odsto na kupovinu karata grupe C Svetskog prvenstva. Svi ljubitelji rukometa u Zrenjaninu moći će po nižim cenama da kupe karte u subotu i nedelju, 09. i 10. novembra u agenciji Globo Tours (Bulevar Milutina Milankovića bb).