XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Srećko Pejović sportski direktor SS Srbije

BEOGRAD, 6. novembar (Info centar).- Srećko Pejović, trostruki olimpijac (1976. i Montrealu – četvrto mesto, 1980. u Moskvi i 1988. u Seulu), svetski rekorder i vicešampion Evrope iz Kopenhagena 1978. izabran je za sportskog direktora Streljačkog saveza Srbije na sednici Upravnog odbora SSS u Beogradu kojom je predsedavao predsednik Siniša Mašović.

Odluka je doneta tajnim glasanjem većinom glasova članova Upravnog odbora SS Srbije. Za ovo mesto konkurisao je i v. d. selektor reprezentacije, olimpijski šampion iz Seula 1988. Goran Maksimović, koji je vodio streljački tim Srbije na OI u Londonu kada su osvojene dve medalje – srebro Ivane Maksimović i bronza Andrije Zlatića.

Pejović će preuzeti dužnost od 1. decembra ove godine. U olimpijskom ciklusu do Londona bio je nacionalni trener Kuvajta. Bio je direktor Šampionata Evrope u Beogradu 2005. i Svetskog kupa u Beogradu 2008.

Goran Maksimović ostaje vršilac dužnosti selektora do 30. novembra i profesionalno nastavlja da radi kao viši stručni saradnik Streljačkog saveza Srbije.

Srećko Pejović će biti pod ugovorom sa Streljačkim savezom Srbije i odabraće stručni štab - saradnike za oružja i kategorije.

- Razmatrana je i teška situacija u kojoj se našao savez posle odluke Ministarstva omladine i sporta Srbije da se blokiraju budžetska sredstva saveza od juna ove godine - kaže Nenad Petković generalni sekretar SS Srbije.- Razlog je jer organizatori Šampionata Evrope 2011. u Beogradu nisu još uplatili 49.700 evra. Ovu sumu su Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Streljački savez Srbije umesto njih platili Evropskoj streljačkoj konfederaciji – ESK. Celokupna streljačka organizacija našla se u veoma teškoj situaciji kada je ESK zbog ovog duga suspendovala učešće naših selekcija na Šampionatu Evrope u februaru u Danskoj, pa je priskočilo u pomoć Ministarstvo omladine i sporta i obezbedilo sredstva koja još nisu vraćena.

Formirana je radna grupa za izradu Pravilnika o licenciranju sportskih stručnjaka u kojoj su Momir Spasojević, Goran Maksimović, Nikola Marić, Slobodan Kuprešanin i Vladimir Jevtić. Komisija za priznanje, nagrade i negovanje tradicije predložiće Upravnom odboru SSS dva takmičenje iz kalendara za iduću godinu (jedno vazdušnim oružjem, drugo vojničkom puškom) koja će biti memorijalna u znak sećanja na velikane streljačkog sporta.

Raspisaće se i izbori za popunu jednog mesta u Upravnom odboru SS Srbije iz SS Beograda, koje je ostalo upražnjeno jer na izbornoj Skupštini SS Srbije u martu ove godine nije izabran drugi član iz ove izborne jedinice.

Prihvaćena je ponuda za sponzorstvo sa poznatim proizvođačem municije iz Velike Britanije Ilijem i ugovor će biti uskoro potpisan.

Termin trećeg Kupa SS Srbije vazdušnim oružjem je promenjen i umesto 7. decembra održaće se 21. decembra u Smederevu. Razlog je pomeranje termina „Trofeja Mladosti“ u Zagrebu na 7. decembar.