XS
SM
MD
LG

Džudisti na udaru sudija

Prvo kolo Prve džudo Lige Srbije  održano je u subotu u “Medisonu”, u organizaciji Džudo kluba Proleter. U sjajnom ambijentu, u skoro popunjenoj dvorani, Proleter je imao odličan nastup, ali je zbog loših sudijskih odluka, umesto sigurna 4 boda, a možda i svih 6, na kraju došao do skromna 2 boda, koja ga ipak ostavljaju u igri za plej of.

Dzudo

U četvoromeču između Dinama iz Pančeva, Mašinca iz Kraljeva, Žandarmerije iz Beograda i domaćina Proletera iz Zrenjanina ostvarena je jedna ubedljiva pobeda i dva “tesna” poraza.

U prvom meču protiv Pančevaca vodila se žestoka borba u svim kategorijama i kada se na kraju sve završilo prisustvovali smo velikoj sudijskoj nepravdi u kategoriji do 66 kg i na taj način meč je izgubljen sa 6:4. U drugom meču Proleter je pokazao da je odlična ekipa i savladao je ekipu iz Kraljeva sa ubedljivih 10:0. U trećem meču protivnik je bila ekipa Žandarmerije iz Beograda koja je i favorit za osvajanje lige i ulazak u Super ligu.

- Ponovo smo prisustvovali veoma napetom meču u kojem je ekipa Proletera na kraju poražena sa 8:2, ali je jako lako moglo da bude i u našu korist. Posle svega svi u klubu mogu da budu zadovoljni borbama i željom ovih mladih momaka i sigurni smo da će u poslednja tri meča dati 200 % svojih mogućnosti kako bi na kraju ispunili cilj i ušli u plej of za ulazak u Super ligu Srbije – ističu treneri Tomislav Kohajm i Nikola Savatović.