XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

RukometaŔi Jagodine nadjačali ekipu Bora!

10.10.2018 MiloÅ” Jovanović

U sportskoj hali ā€žJASSAā€ u Jagodini, odigrano je prvo kolo Prve rukometne lige Srbije gde je Jagodina ugostila ekipu Bora. Posle godinu dana igranja u najnižem rangu takmičenja, Jagodina se vratila na stare staze i pokazala gde joj je i mesto. Pobeđena je ekipa Bora 29:24 (16:13). Dogodio se pravi rukometni spektakl, pred neÅ”to viÅ”e od 300 gledalaca Jagodina je otvorila utakmicu golom Ljubodraga Matića u drugom minutu. Igrao se egal, bilo je dosta uspona i padova u obe ekipe sve do 23. minuta gde novo pojačanje iz NiÅ”a Mihajlo Stevović odvodi Jagodince na +2 a poluvreme zatvaraju rezultatom 16:13 takođe pogotkom mladog NiÅ”lije.

U drugom poluvremenu izlazi neka druga Jagodina, željnija trijumfa i dva boda. Novi-stari igrač Jagodine Aleksandar Stanojević sa crte postiže gol i odvodi Jagodinu na +3. Ekipa Bora je sve viÅ”e i viÅ”e tonula a Jagodinci su to iskoristili na najbolji mogući način. Jovan Radisavljević na golu je bio neprikosnoven, odličan posao za iskusnog golmana Jagodine.

Najefikasniji u domaćem sastavu je bio Luka Božanić koji je reÅ”etao mrežu ekipe Bora, kako iz kontri tako i sa svoje pozicije desnog krila gde smo videli par maestralnih pogodaka. Pratio ga je doskoraÅ”nji superligaÅ” Bojan Avramović koji je ubeležio 6 sjajna pogodaka i dodao da je očekivao pobedu koja uliva povrenje na startu sezone. Kod gostiju najviÅ”e se istakao Mijalković sa 7 golova a igrač utakmice bio je kapiten ekipe Marković sa 5 preciznih Å”uteva.

Utakmicu su sudili Đorđević Damir iz NiÅ”a i Pavlović Dejan iz Aleksinca dok je delegat bila Stojanac Ljiljana takođe iz NiÅ”a.

Foto: Youtube.com

Sledeće kolo Jagodina putuje u Paraćin gde trener Igor Matić očekuje nova dva boda dok će Bor ugostiti nezgodnu ekipu Hebe iz Bujanovca.

Rukomet Rukomet Prva liga Istok Jagodina ORK Bor
Nema rezultata