XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
79%
10%
11%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


 
1
Trstenik PPT
12
 
2
Radan
10
3
Timok
9
3
Timok
9
4
Timočanin
9
5
Dinamo
9
Radnički (P)
Sloga
Hajduk Veljko
Sinđelić
Napredak
Car Konstantin
Kopaonik
Radnički (S)
Đerdap
Car Konstantin
Izveštaj utakmice
Radan "izbio" na prvo mesto srpskoligaškog "Istoka"

U okviru 5. kola Srpske lige "Istok", na Gradskom stadionu u Lebanu odigrana vrlo zanimljiva utakmica izmedju ekipa iz samog vrha tabele, a sastali su se domaći Radan iz Lebana i gostujuća ekipa Timočanina iz Knjaževca. I ove nedelje, kao i prethodnih, stadion FK Radan je bio poprilično popunjen, a oko 600 navijača i ljubitelja fudbala došlo je da uživa u čarima srpskoligaškog fudbala i na delu posmatra svoje pulene. Glavni arbitar ovog meča bio je Bojan Mitrović iz Pirota, koji se nije snašao baš najbolje u obavljanju svog posla. Gosti iz Knjaževca su od samog početka utakmice počeli da igraju prljavo, oštro, žustro, bezobrazno jednom rečju - nesportski. Zadržavali su loptu što je duže moguće, valjali se po terenu simulirajući faule, koji su naravno bili nepostojeći, kako bi prošlo što više vremena. Izazvali su revolt kod domaće publike, a sudija Mitrović je ostao nem u prvom poluvremenu. Nije podelio nijedan karton, a bilo ih je na pretek. Svoje sudjenje je tek ispravio u drugom poluvremenu, kada je uvideo gde greši. Svima na Gradskom stadionu u Lebanu, kraj Jablanice je bilo jasno da gostujuća ekipa Timočanina nije došla u Lebane da se nadigrava, već da umrtvi igru i ako uspe da uzme bod i odu neporaženi kući. Medjutim u tome nisu uspeli. Pomoćne sudije iz Niša Milica Nikolić i Vladan Cvetković obavili su svoj posao gotovo bez greške.



Prvo poluvreme je proteklo bez golova. Radan je u većini slučajeva imao loptu u svom posedu, diktirao je tempo i konstantno napadao. Ekipa Timočanina, nije ni jednom pripretila domaćinu. Kako je vreme odmicalo domaći igraču su postajali sve nervozniji, a to se osećalo i na tribinama, jer fudbaleri Timočanina sve su činili kako bi se što manje igralo. 

U drugom poluvremenu Lebančani su "dodali" gas i već na samom početku postigli pogodak. Miloš Stanković je iskoristio grešku odbrane Timočanina, uzeo loptu, probio po boku, a u šesnaestercu je bio oboren od strane golmana gostiju Kostića, za sudiju iz Pirota nije bilo dileme, opravdano je pokazao na belu tačku. Realizator najstrože kazne bio je iskusni Igor Pešić u 49. minutu. Posle ovog pogotka na terenu je postojao samo jedan tim. Timočanin je sada počeo da igra dosta otvoreno, jer nije imao šta da čeka, a Radan i dalje napadao. Na isteku prvog sata igre, tačnije u 60. minutu strelac drugog pogotka za domaćina bio je Nenad Mitrović, koji je bio proigran od strane Petrovića, a on majstorski glavom poslao loptu iza ledja golmana gostiju Kostića. Gosti su postajali sve više nervozniji, a to se osećalo i u njihovoj igri. Njihovu prljavu igru u drugom poluvremenu je sankcionisao sudija iz Pirota, koji  je sasvim opravdano podelio žute kartone. U samom finišu, tačnije u 88. minutu i treći gol za domaćina. Dejan Stamenković je probio po boku, na njegov izvanredan centar-šut je naleteo rezervista Miloš Marković i poslao loptu direktno u mrežu. Ovim golom je stavio tačku na ovu utakmicu, medjutim to nije bio kraj. U 89.minutu igrač Timočanina Manić je sasvim opravdano dobio drugi žuti karton, a potom i crveni. Napravio je nameran faul i prekinuo akciju domaćih, u kome je mogao biti postignut i četvrti pogodak. Sasvim nepotrebno je ostavio svoju ekipu na cedilu, a i nije bilo potrebe za tim, jer sve je bilo jasno i odavno rešeno.

Navijači Radana ispratili su domaće igrače i pulene Srdjana Kocića gromaznim aplauzom, koji su i zaslužili na osnovu dosadašnjih rezultata. Po svemu sudeći oni su definitivno najprijatnije iznenadjenje jesenjeg dela prvenstva Srpske lige "Istok". Lebane je i dalje neosvojiva tvrdjava za goste, a Radan je jedina ekipa u ligi, koja nije primila gol na domaćem terenu uz gol razliku 8:0. Ovom pobedom "izbili" su na čelu Srpske lige "Istok", sa 13 osvojenih bodova u 5 odigranih kola, što je fenomenalan rezultat i što niko nije očekivao od Lebančana. U subotu 20.09.2014.godineu okviru 6. kola Srpske lige "Istok" fudbaleri Radana gostuju drugoplasiranoj ekipi Trstenika PPT, i to će biti jedan od nekoliko derbija 6. kola. Derbi u Trsteniku počinje u 16:00 h


FK Radan (Lebane) - FK Timočanin (Knjaževac) 3:0

Gradski stadion u Lebanu, gledalaca: 600, sudija: Bojan Mitrović (Pirot), strelci: 1:0 Pešić u 49. minutu iz jedanaesterca, 2:0 Mitrović u 60. minutu, 3:0 Miloš Marković u 88. minutu. žuti kartoni: D.Stanković (Radan), Stojanović, Petrović, Dimić, Manić (Timočanin), crveni karton: Manić (Timočanin) u 89.minutu.


RadanMirdžić, Milan Stanković, Milan Marković, D.Stanković, Jović, Pešić, Savić (Miloš Marković), Petrović (Kostić), Mitrović (Stojanović), Miloš Stanković, Stamenković.

Timočanin: Kostić, Antić (Manić), Arsić, Stojanović, Ilić, Petrović, Veselinović (Ahmeti), Dimić (I.Nikolić), Kocić, Dimitrijević, M.Nikolić.

Fudbal Fudbal Srpska liga Istok Radan Timočanin
Međusobne utakmice
2020-2021
01.05
16:30
Radan
Timočanin
1
1
18.10
15:00
Timočanin
Radan
0
0

2019-2020
08.03
15:00
Timočanin
Radan
2
1
18.08
17:00
Radan
Timočanin
1
0

2015-2016
09.04
16:00
Timočanin
Radan
0
0
12.09
16:00
Radan
Timočanin
1
0

2014-2015
11.04
15:30
Timočanin
Radan
0
1
13.09
16:00
Radan
Timočanin
3
0

Uporedni rezultati

Radan
 
Timočanin
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
8 (4) Broj utakmica 8 (4)
4 (3) Broj pobeda 1 (1)
3 (1) Broj nerešenih 3 (2)
1 (0) Broj poraza 4 (1)
8 (6) Dati poeni 3 (2)
3 (1) Primljeni poeni 8 (2)
+5 (+5) gol razlika na utakmicama -5 (0)
50% (75%) Uspešnost 12% (25%)
Nema rezultata
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača