XS
SM
MD
LG

Trener Zoran želi da afričke "tigrove" zameni srpskim "orlovima"
Dok vreme za imenovanje novog selektora reprezentacije Srbije polako ističe, svoju kandidaturu podneo je i Piroćanac Zoran Đorđević, poznat po tome što je bio prvi trener reprezentacije Južnog Sudana. Sa njim na čelu će, kako je rekao, nacionalni tim Srbije moći čak do titule na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

 

Odluka FSS-a o novom selektoru se očekuje do kraja 2017. godine; foto: print screen/youtube

Kako je Srbija ostala bez selektora Slavoljuba Muslina, pošto je obezbedila plasman na svetsku smotru fudbala, pitanje stratega je još otvoreno. Trenutno je vršilac dužnosti Muslinov pomoćnik Mladen Krstajić i, kako mediji pišu, velika šansa je da vodi “orlove” i u Rusiji.

Ipak, drugačije priželjkuje trener Zoran, poznat po vođenju klubova i nacionalnih selekcija širom sveta, prvi trener Južnog Sudana od sticanja nezavisnosti i prvi strani šef struke, koji je osvojio titulu u Indiji. U najveće njegove uspehe spada osvajanje titule šampiona Južne Azije sa timom Bangladeša.

Očekujem, kao i svi građani Srbije, da izbor selektora naše fudbalske reprezentacije bude obavljen na dostojanstven, pravedan, pošten i profesionalan način, poštujući sve dobro poznate kriterijume u sportu. S obzirom na to da je mnogo puta do sada selektor biran na nepravedan i netransparentan način, pod velom tajne i isključivo iz ličnih interesa - kaže Đorđević.

Bivši trener Radničkog iz rodnog grada i Timoka iz Zaječara smatra da će, sa njim na čelu, fudbalska reprezentacija moći da krene stopama selekcija Srbije u drugim sportovima i da postane svetski šampion.

Inače, za Đorđevića se nadaleko čulo kada je britanski BBC emitovao dokumentarac o reprezentaciji Južnog Sudana, pod nazivom "Fudbalski trener Zoran i afrički tigrovi".