XS
SM
MD
LG

Jubilarna 100. utakmica Žarka Lazetića na čelu TSC

Fudbaleri TSC-a u subotu 20. aprila od 15h, na startu plej-ofa, dočekuju ekipu Vojvodine, u drugoj vezanoj utakmici protiv istog protivnika, sa željom da dobrom partijom i revanšem otvore ovu fazu takmičenja.

Šef stručnog štaba TSC Žarko Lazetić, kome će ovo biti 100. zvanična utakmica na čelu kluba, istakao je da očekuje utakmicu sličnu prethodnoj, samo sa nešto izmenjenom postavom.

"Svaka utakmica je priča za sebe, a na ovoj će sigurno neki drugi igrači biti na terenu. Vojvodini se vraća Crnomarković, dok je naš Petrović dobio kartone. Pretpostavljam da ćemo i mi i protivnik imati sličan plan igre, ali sa novim taktičkim detaljima. Pokušavaćemo da se prilagodimo, nađemo im pukotine i dođemo do rešenja. Analizirajući prošlonedeljnu utakmicu i izvukli smo pouke.  Igrači su i sami bili svesni gde su bili propusti, a šta je bilo dobro. U suštini, nemamo mnogo toga da popravljamo, ali napravili smo procenu koji momenti su prevagnuli na stranu Vojvodine pa ćemo probati da budemo još bolji, jer očekujemo da i oni budu bolji", kazao je Lazetić.

Trener TSC smatra da ekipa treba da ostane na sličnom nivou, sa dobrim visokim presingom, dobra sa loptom i progresivna.

"Potrebno je da zadržimo sve dobre stvari i da dodajmo ono malo nečega što je nedostajalo za povoljan rezultat. Dešavalo nam se da dosta golova  primimo pri vođstvu od 3:0 ili 2:0, što nije dobro, ali imamo razumevanja za to, jer u tim momentima protivnik dobija elan. U prethodnoj utakmici smo pravili lanac loših poteza kako bi došli do šanse, bilo je tu vrhunskih šuteva, nažalost u stative. Naravno, treći gol koji smo primili je naša greška. Vojvodina je imala osam šuteva na naš gol, četiri šanse i tri postignuta gola, svaka im čast, čestitali smo im i prihvatili poraz, što nam nikada nije lako. Svakako smo izvukli pouke i pokušaćemo da i mi budemo tako klinički precizni i da damo bar gol više od protivnika", rekao je Lazetić.

Sumirajući prethodnih 30 kola, on je konstatovao kako je zadovoljan postignutim.

"Tačno je da primamo mnogo više golova, ali ih i postižemo. Rezultati su tu i ne bismo se menjali ni sa jednom ekipom. Na mestu smo na kome želimo da budemo i planiramo da tu ostanemo. Što se bodova tiče, iznad su očekivanja i treba da zadržimo taj nivo. Kada se sagleda odnos pobeda i poraza ekipa ima dobar kontinuitet i trudićemo se da ga ostane takav do poslednje utakmice", zaključio je Lazetić.

Krilni igrač Bence Šoš smatra da je prethodna utakmica protiv Vojvodine bila neizvesna i uzbudljiva i da je šteta što su je izgubili.

"Tokom ove nedelje sam u očima saigrača video da su svesni težine utakmice koja nam sledi. Na njoj želimo da pokažemo zašto smo mi treći na tabeli, a ne oni. Svi ćemo pružiti 120 odsto svojih mogućnosti da kod kuće zadržimo sva tri boda", rekao je Šoš.

FK  TSC zauzima 3. mesto na tabeli sa 60. osvojenih bodova, dok je Vojvodina 4. sa 50 bodova. Utakmica TSC - Vojvodina igraće se u subotu, 20. aprila od 15h, na stadionu TSC Arena u Bačkoj Topoli. Prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 1.


Crvena zvezda : TSC
Radnički 1923 : Mladost (L)
Partizan : Vojvodina
Čukarički : Napredak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 32 26 3 3 81
2 Partizan 32 22 4 6 70
3 TSC 32 19 9 4 66
4 Radnički 1923 32 18 2 12 56
5 Čukarički 32 14 9 9 51
6 Vojvodina 32 14 9 9 51
7 Mladost (L) 32 12 7 13 43
8 Napredak 32 11 6 15 39