XS
SM
MD
LG

IV Turnir za pionire "Debeljača 2023": Pobednik ekipa Bubamara 2010 (Crepaja)

Učesnici turnira "Debeljača 2023"

Ove godine u organizaciji Fudbalskog kluba Spartak 1911 i pomoć FSO Kovačica-Opovo održan je IV Zimski turnir u malom fudbalu za decu godišta 2012. koji se igrao u sportskoj dvorani u Debeljači. Turnir je pratilo je preko 150 gledalaca na tribinama iz mesta Kovačica, Crepaje, Padine koji su bodrili svoje mlade fudbalere. Na turniru su učestvovale četiri ekipa pored domaćina Spartak 1911, Dolina (Padina), Bubamara 2010 (Crepaja) i Slavija (Kovačica). Upravni odbor turnira na čelu sa predsednikom Peterom Balogijem koji je sa svojim saradnicima Draganom Ilkićem, Vukom Nikolićem, Andraš Balogi i Zoltanom Solnokijem obezbedio sve uslove da se ovaj turnir održi u idealnim uslovima i da se nagrade najbolji akteri ovog turnira.

Turniru je prisustvovao i dugogodišnji predsednik FSO Kovačica–Opovo Predrag Perović koji je i ove godine doprineo da se ovaj turnir po četvrti put održi u Debeljači. U polufinalnim mečevima pobednici su bili Spartak 1911 koji je savladao ubedljivo Dolinu sa 3:0, a u drugom meču Bubamara 2010 bila je bolja od Slavije 3:0. U borbi za treće mesto Slavija je savladala Dolinu sa 3:0, a u finalu turnira Bubamara 2010 savladala je Spartak 1911 je golom Alekse Mihajlovićai osvojila pobednički pehar. Turnir je sudio Dragan Ilkić (Debeljača). Proglašeni su najbolji pojedinci turnira za najboljeg igrača devojčica Milca Živanović (Spartak 1911), najbolji golman Andreja Topolovački (Bubamara 2010), najbolji strelac Aleksa Mihajlović (Bubamara 2010) sa 3 gola.

Pobednička ekipu predvodio je trener Ljubomir Milošev koja je nastupila u sastavu: Andreja Topolovački, Aleksa Mihajlović, Luka Stojkov, Veljko Tolmačev, Nemanja Rančić, Dalibor Stojkov, Aleksandar Stojkov, Nemanja Anđelović, Vuk Karbunar.

Po završetku turnira učesnicima predsednik Peter Balogi je rekao:

- Ispred uprave kluba bih se zahvalio FSO Kovačica –Opovo i predsedniku Peroviću koji su pomogli da organizujemo turnir koji je bi kvalitetan sa ekipama koje su pokazale lepe igre i majstorije budućih fudbalera na našim terenima. Sve utakmice su bile uzbudljive i neizvesne, a pobednik je tim iz Crepaje koji je uspeo u finalu da savlada domaćine turnira. Verujem da ćemo i sledeće godine organizovati turnir, naravno uz pomoć mnogih ljudi koji su i sada pomogli da se deca na turniru druže i bave fudbalom.

FK Dolina

FK Slavija (Kovačica)

FK Spartak 1911

Pobednik turnira FK Bubamara 2010 (Crepaja)