XS
SM
MD
LG

Bandović i Stojčevski preuzeli tajlandski Prachuap

Srđan Stojčevski - foto: lična arhiva/PT Prachuap FC

Trener Srđan Stojčevski donedavno je radio u vijetnamskom Hanoi, sa kojim je postao vicešampion (isti broj bodova kao šampion) i osvojio Superkup. Letos su se rastali i nije dugo bio bez kluba, prihvatio je primamljivu ponudu tajlandskog PT Prachuap. Kvalitet tajlandske lige je na zavidnom nivou. Imaju dva predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona Azije (Buriram i Bangkok United), sa realnim šansama da se plasiraju u sledeću rundu.

- Klub je vrhunski organizovan, imaju vlasnika koji ulaže velika sredstva za pravljenje novog trening centra. Ekipa je stvarno dobra. Imamo špica Van Derley, bivšeg igrača Benfike i par stranaca iz Brazila, koji prave razliku. Domaći igrači su isto dobri i većina njih je igrala u Buriramu, višestrukom prvaku Tajlanda (sa Bandovićem osvojili dve titule). Iz kupa su izbacili Police Tero, a u ligi su trenutno poslednji. Tek je početak prvenstva i verujem da ćemo kroz stručan i sistematski rad doći do sredine tabele, što je realnost u ovom trenutku - otkriva nam prve utiske.

Trenutno je pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije i prvenstvo se nastavlja 25. novembra i traje do kraja decembra. Sledi pauza do 17. februara kada se prvenstvena trka nastavlja.

- Stadion ima kapacitet oko 5.000 mesta i bude popunjen, pogotovu kada se igra sa ekipama iz Bangkoka. U suštini biće biće to lepo iskustvo nakon Hanoia nastaviti rad sa kolegom Bandovićem, sa kojim imam odličnu saradnju. Gajimo istu fudbalsku filozofiju i uvereni smo da će Prachuap igrati dobar fudbal i beležiti adekvatne rezultate - kaže Stojčevski i dodaje da od naših igrača treba pomenuti poznata imena kao što je Goran Čaušić (Buriram) i Stefan Šćepović (Muanthong).

Infrastruktura dosta bolja nego u Vijetnamu. Klub ima trening centar van grada gde se trenira na dva pomoćna terena sa odličnom travnatom podlogom. Zbog velikih vrućina tokom cele godine a kako je prvenstvo u toku, trenira se jednom dnevno.