XS
SM
MD
LG

Radnički 1923 sa novim trenerom na klupi dočekuje čvrste Surduličane

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Sa novom energijom, koju je sa sobom doneo novoimenovani šef stručnog štaba Feđa Dudić, fudbaleri Radničkog 1923 iščekuju predstojeći okršaj sa Radnikom iz Surdulice u utakmici 9. kola Mocart Bet Superlige Srbije, koja je na programu u utorak od 15 časova na stadionu “Čika Dača”. “Crveni” su nakon mizernog učinka od samo tri osvojena boda u prethodnih osam prvenstvenih rundi dovedeni u situaciju da im je pobeda u duelu sa izuzetno čvrstom ekipom iz Surdulice neophodna kako bi se odlepili od superligaškog dna i napravili iskorak ka sredini tabele.

Nesrećan poraz na gostovanju beogradskom IMT-u doveo je do radikalnih promena u ekipi sa “Čika Dače”. U roku od samo dva dana Kraguejvčani su se rastali sa šefom stručnog štaba Dejanom Joksimovićem i na njegovo mesto imenovali Feđu Dudića, nekada vrsnog golgetera, a danas jednog od najperspektivnijih bosansko-hercegovačkih trenera, koji se pre par godina upisao u istoriju mostarskog Veleža donevši mu prvi trofej nakon raspada SFRJ.

Dudićev primarni zadatak biće pre svega da razdrma ekipu i povrati joj narušeno samopouzdanje nakon rezultatski izuzetno lošeg početka sezona, što neće biti nimalo lak zadatak. Naime, poraz od IMT-a dosolio je već otvorenu ranu Šumadincima i vratio ih u stanje emotivnog patosa.

- Sigurno da nikome od nas igrača nije prijatno nakon ovakvog starta sezone, ali mislim da to ne bi smelo da nas obeshrabri i sputa u pronalaženju izlazka iz trenutne situacije. Imamo priliku da u naredne dve utakmice, protiv Radnika kod kuće i Železničara u Pančevu, popravimo utisak i jednom zauvek ostavimo ovaj loš rezultatski period iza sebe – konstatuje mladi Matija Gluščević, koji je upravo na utakmici protiv IMT-a upisao prve minute u seniorskom timu Radničkog.

Talentovanom napadaču koji je ovog leta stigao na “Čika Daču” debitantski nastup u prvom timu kragujevačkog superligaša neće ostati u prijatnom sećanju, s obzirom na njen epilog.

- Čast mi je što sam na utakmici protiv IMT-a dobio priliku da debitujem za prvi tim Radničkog i to od prvog minuta utakmice. Nažalost, ovaj debi neću pamtiti po dobru s obzirom na rezultat, ali naravno da mi svaki minut u seniorskom fudbalu i te kako znači na polju daljeg fudbalskog razvitka i afirmacije – konstatuje Gluščević, koji se potom osvrnuo na uzroke poraza “crvenih” na pomenutoj utakmici:

- Nismo iskoristili neke naše šanse – tu pre svega mislim na taj promašen penal na samom startu utakmice – što je ekipa IMT-a znala da kazni. Posle smo ostali i sa igračem manje, što nam je dodatno otežalo situaciju na terenu. Borili smo se dok smo imali snage, ali bilo je to očigledno nedovoljno da izbegnemo poraz – priznaje mladi napadač, koji ove sezone briljira u dresu omladinske selekcije kragujevačkog kluba za koju je već stigao da upiše dva pogotka.

Utakmicu protiv Radnika Kragujevčani vide kao priliku za iskupljenje, mada su svesni da put do preko potrebih bodova neće biti nimalo lak. Ekipa iz Surdulice se u prvih osam kola profilisala kao jedna defanzivno čvrsta ekipa koja teško daje, a još teže prima golova. Odbrana Surduličana je od početka sezone kapitulirala samo pet puta, od toga tri u susretu sa Partizanom na stadionu u Humskoj, pa je jasno da će “crveni” morati da ulože dodatni napor kako bi pronašli put do protivničke mreže. Prethodni duel ove dve ekipe na “Čika Dači” okončan je minimalnim trijumofom Kragujevčana (1:0), što je ujedno bila i prva pobeda “crvenih” u međusobnim okršajima sa ekipom iz Surdulice nakon tri remija i dva poraza.

- Radnik je jedna veoma čvrsta i dobro organizovana ekipa, naročito u fazi defanzive. Primili su samo pet golova u dosadašnjih osam utakmica, tako da će naš primarni zadatak biti pre svega da pronađemo način kako da zatresemo njihovu mrežu. Silno smo motivisani i odlučni da zabeležimo pobedu koja bi nam mnogo značila, pre svega na psihološkom planu. Za tako nešto biće nam neophodna i odgovarajuća podrška sa tribina, pa ovim putem pozivam sve naše navijače da dođu na stadion i pomognu nam da dođemo do novih bodova – poručuje Gluščević.

Mladi napadač se na kraju razgovora osvrnuo i na dolazak novog trenera Feđe Dudića za koga se nada da će doneti određeni boljitak ekipi, pre svega u rezultatskom smislu.

- Čuo sam da je trener koji gaji ofanzivan stil igre sa dosta trčanja i agresivnosti, što u principu nama kao ekipi odgovara. Verujem da će njegov dolazak doneti određeni boljitak ekipi, koji će, nadam se, biti vidljiv već na predstojećoj utakmici sa Radnikom – dodaje Gluščević.

Duel sa Radnikom sigurno će propustiti kapiten Miloš Vidović zbog isključenja na prethodnoj utakmici sa IMT-om, u stroju izvesno neće biti ni teže povređenog Nikole Miličića, a pod znakom pitanja su nastupi još nekolicine igrača, koji su tokom prethodne sedmice imali sitnijih problema sa povredama.

Ulaznice po ceni od 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu prodavaće se na biletarnici ispred južne tribine stadiona “Čika Dača”, koja će biti otvorena dva sata pre početka utakmice.

Direktan prenos utakmice najavljen je na Arena Sport 1 Premijum kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta


Vojvodina 3 : 2 TSC
Čukarički 3 : 2 Partizan
Novi Pazar 2 : 2 Radnički (N)
Voždovac 1 : 2 Radnički 1923
Spartak ŽK 1 : 0 Javor Matis
Mladost (L) 1 : 2 IMT
Napredak 0 : 2 Radnik
Crvena zvezda 3 : 0 Železničar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 2 3 77
2 Partizan 30 22 4 4 70
3 TSC 30 17 9 4 60
4 Vojvodina 30 14 8 8 50
5 Radnički 1923 30 16 2 12 50
6 Čukarički 30 13 9 8 48
7 Mladost (L) 30 11 7 12 40
8 Napredak 30 11 6 13 39
9 Novi Pazar 30 10 6 14 36
10 Spartak ŽK 30 10 4 16 34
11 Radnički (N) 30 9 6 15 33
12 IMT 30 9 5 16 32
13 Javor Matis 30 9 4 17 31
14 Voždovac 30 7 9 14 30
15 Železničar 30 7 5 18 26
16 Radnik 30 3 8 19 17