XS
SM
MD
LG

Održana 8. sednica Izvršnog odbora FSRIS

U sali FSRIS, u prisustvu svih članova i uvaženog gosta Igora Uljarevića, predsednika FS Kosova i Metohije, održana je 8. sednica Izvršnog odbora FSRIS. Na dnevnom redu našlo se 18 tačaka, te je sednica trajala nešto više od tri sata.
Jednoglasnom odlukom usvojeni su sastavi Srpske lige ˝Istok˝ koja startuje 12. avgusta i svih zona, uz nekoliko zanimljivih izmena. Naime, u predstojećoj takmičarskoj sezoni Zona ˝Jug˝ brojaće 18 klubova, a liga kreće 12. avgusta, dok je početak jesenjeg dela u ostale tri zone predviđen je za 18. avgust.

Jednoglasnom odlukom usvojene su i Propozicije takmičenja. Jedna od novina je da će klubovi biti u obavezi da u Srpskoj ligi startuju i odigraju bar prvi deo utakmice sa 3 (tri) ˝bonus˝ igrača (rođeni 01.01.2004. godine i mlađi), dok će zonaši biti u obavezi da imaju 2 (dva) takva igrača.

Bitna novina je da će počev od predstojeće sezone Srpska liga ˝Istok˝ u potpunosti biti pod ingerencijom FSRIS. Na sednici Izvršnog odbora usvojene su i liste sudija, sudija pomoćnika, delegata instruktora i sportskih radnika za sve lige pod okriljem FSRIS. Usvojen je i novi, korigovani troškovnik usluga FSRIS. Određeni su termini seminara Srpske lige ˝Istok˝ i zonskih liga, kao i domaćini konferencija klubova.

Doneta je još jedna vrlo bitna odluka o reorganizaciji kojom će počev od 2024/25 godine sve četiri zone brojati po 12 klubova. Na predstojećim konferencijama, klubovi će biti detaljnije upoznati sa svim detaljima oko reorganizacije i ostalih važnih pitanja vezanih za predstojeću takmičarsku sezonu.