XS
SM
MD
LG

IO FSP Pančevo: Područna liga Pančevo startuje 19. avgusta

Sednica IO FSP Pančevo

U Deliblatskoj peščari održana je IV sednica Izvršnog Odbora FSP Pančeva gde je bilo 15 tačaka na dnevnom redu. Sednicu je vodio predsednik FSO Opovo - Kovačica i potpredsednik FSP Pančevo Predrag Perović. Tokom sednice svoje izveštaje su podneli komesari lige i komesari za suđenje gde nije bilo primedbi, ali je bilo dosta diskusije i predloga za proteklo i naredno prvenstvo koje predstoji. Usvojen je kalendar takmičenja za sezonu 2023/24 i Područna liga Pančevo koja broji 16 klubova startuje 19/20.avgusta, a komesar za takmičenje je Zoran Janović, a komesar za suđenje Dragan Milošević.

Druga Južnobanatska lige Zapad sa 10 klubova će startovati 26/27.avgusta, a komesar za takmičenje je Branko Stojkovski i komesar za suđenje Bojan Tomović. Druga Južnobanatska Istok koja broji 14 klubova startovaće takođe 26/27.avgusta komesar za takmičenje je Branislav Matijević, a komesar za suđenje Goran Šain. Svi komesari za takmičenje i suđenje podneli su izveštaje za proteklu sezonu 2022/23 koji su jednoglasno prhvaćeni od članova Izvršnog odbora.

Komesar za takmičelje mlađih kategorija Zoran Kapor istakao je u svom izveštaju podneo da su u protekloj sezoni svi klubovi imali selekcije za takmičenje. Kao i prošle sezone timovi u Područnoj ligi Pančevo moraće da počnu utakmicu sa dva bonus igrača , a u Drugoj Južnobanatskoj ligi Zapad i Istok sa po jednim bonus igračem 2003 godište i mlađi. Jednoglasno je usvojen Finansijski plan prihoda i rashoda za period jul-decembar 2023 godine. Odlučeno je da Konferencije klubova Područne lige Pančevo bude domaćin Crvena Zvezda (Pavliš) 25.jula, a konferencije klubova Druge Južnobanatske lige Zapad domaćin je Tempo (Sefkerin) 26.julaa, a dan kasnije Istok domaćin će biti Partizan (Uljma). Predložene i usvojene su liste delegata za sve tri lige i koji će morati da se pojave na seminaru koji je predviđen za 14.avgusta u Plandištu nedelju dana pre početka sezone 2023/24. Usvojene su i liste sudija za narednu 2023/24 sezonu koji će u 13.avgusta u Vršcu proći testove fizičke spreme i polagati praktični deo PFI nedelju dana pred početak sezone. Po završetku sednice predsedavajući Predrg Perović je rekao:

- Protekla sezona je prošla u fer i sportskim okvirima i potvrda toga su izveštaji svih liga koje su završene bez ikakvih primedbi od strane klubova Jižnog Banata. Svi znamo da nije lako raditi u klubovima, ali mi koji smo u svojim savezima zaista činimo sve da se klubovima pomogne i svi zajedno moramo se još više da se borimo da fudbal napreduje svakog dana..