XS
SM
MD
LG

BUSK stekao dva gola prednosti pred revanš u Batajnici

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Baraž utakmica za popunu Prve beogradske lige grupa "A" između ekipa BUSK i BSK Batajnica odigrana je na stadionu Save u bloku 45 pred oko 200 gladalaca. Gosti su bolje otvorili meč, Smiljković u 5. minutu sa 20 metara šutira pored gola, dok Ergić minut kasnije sa upola manje razdaljine pogađa stativu. Inicijativu su krunisali golom u 15. minutu kada je Ergić rezantnim udarcem sa ivice kaznenog prostora zatresao mrežu domaćih.

Buskovci su se tek tada razigrali nakon početnog grča, a prvu dobru priliku imali su u 28. minutu. Drobnjak je prošao po krilu i odigrao povratnu na penaltik odakle Smiljanić šalje loptu samo do stative. Igrao se 39. minut kada je Ćopić iz kornera pronašao na drugoj stativi Drobnjaka, a ovaj neodbranjivo šutirao glavom za izjednačenje. Mogli su domaći do potpunog preokreta samo dva minuta kasnije, ali je Drobnjak se nekih 12 metara udaljenosti od gola bio neprecizan.
U drugom poluvremenu postoji samo jedna ekipa, a to je domaći BUSK. Prvo je pripretio Ćopić iz slobodnjaka sa 30 metara u 56. minutu, golman gostiju Uzelac je vrhovima prstiju loptu izvadio iz rašlji i poslao u korner. Domaći do rezultatske prednosti ipak stižu u 59. minutu, centarfor Vasić iz gotovo mrtvog ugla sa nekih 7-8 metara loptu šalje pod prečku.

Nedugo zatim idealnu priliku da uveća prednost ne koristi Petrović, kada posle sjajnog pasa Ćopića šutira pored stative sa 12 metara. Da je domaćima prekid jača strana pokazali su i u 63. minutu. Arsenović je nadvisio sve u šesnaestercu, ali biva neprecizan posle udarca iz ugla koji je izveo, a ko drugi nego alfa i omega BUSK-a, Ćopić. Igrao se 78. minut kada su se na centru pokoškali igrači obe ekipe, a deblji kraj i na prevremeno tuširanje sudija je poslao Lukića iz domaće i Viktora Zagorca iz gostujuće ekipe.
Skraćen roster je više pogodovao domaćima koji iz tranzicije u 88. minutu postižu treći pogodak. Naime, lopte se na centru dočepao brzonogi Smiljanić, predriblao dva odbrambena igrača i golmana Batajničana i loptu smestio u praznu mrežu, za veliko slavlje kako svojih igrača, tako i malobrojnih, ali veoma vatrenih navijača. Revanš je na programu u sredu 14. juna sa početkom u 17 sati na stadionu BSK-a u Batajnici, gde ˝Akademci˝ nose dva gola prednosti.

BUSK - BSK BATAJNICA 3:1 (1:1) 

STADION: FK Sava 45. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Vasić Petar. POM.SUDIJE: Jović Dušan i Bakić Marko. STRELCI: Drobnjak 39, Vasić 59. i Smiljanić 88.min (BUSK), Ergić 15.min (BSK Batajnica). ŽUTI KARTONI: Arsenović (BUSK), Mi. Zagorac (BSK Batajnica). CRVENI KARTONI: Lukić 78.min (BUSK), V.Zagorac 78.min (BSK Batajnica).
BUSK: Paranosić, Kosanović (Manojlović), Petrović, Pavlović, Đorđević, Arsenović, Drobnjak, Obrovski, Vasić (Markioli), Ćopić (Lukić), Smiljanić (Stojković).
BSK BATAJNICA: Uzelac, Ma.Zagorac, Radunović (Rajić), Čeprnja, Mi.Zagorac, V.Zagorac, Mrkojević (Ristić), Smiljković, Đurđević (Đurđević), Ergić, Petrović.