XS
SM
MD
LG

EL: Gudura ponovo junak Fenera

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Makabi u Tel Avivu, rezultatom 74-70.

Prvi period bio je dosta tvrd. Odbrane su bile te koje su dominirale. U takvoj igri bolje se snašao Makabi, koji je dobio prvi period sa 16-13. U drugom periodu vidjeli smo dosta bolju košarku. Vilbekin i Datome su uveli svoje timove u dobar napadački ritam. Makabi je u jednom trenutku napravio seriju 10-0 i došli su do osam poena prednosti. Malo se Fener vratio do odmora ali na poluvremenu je Makabi vodio 41-36.

U trećem periodu razigrao se Kostas Slukas. Dao je osam poena u ovom periodu a dobro su ga pratili i njegovi saigrači, pogotovo defanzivno. Fener je u trećem periodu primio samo 12 poena pa su došli do preokreta i vodstva 55-53. U poslednjem periodu na scenu je stupio Marko Gudurić. Iako do poslednjeg perioda nije dao niti poen, to mu nije smetalo da u poslednjem periodu postigne 13 poena. Imao je Fener i sedam poena prednosti ali se Makabi vratio. Ipak, nisu imali snage za preokret i Fener je upisao novu pobjedu.

Fener je do pobjede predvodio Slukas sa 18 poena dok je Gudurić dodao 13. Kalojaro i Vilbekin postigli su po 15 za domaćina.

Foto> Evroliga