XS
SM
MD
LG

Zubčić: Igokea ispunila sva moja očekivanja

Košarkaši Igokee sklopili su veoma dobar tim za predstojeću sezonu. Jedan od momaka koji je pojačao redove Aleksandrovčana je i Tomislav Zubčić, koji je o predstojećoj sezoni i dolasku u Igokeu govorio za naš portal.

''Igokea je bila opcija koja je mene lično najviše privlačila te opcija u kojoj su sva moja igračka očekivanja bila ispunjena, Tu mislim na sve stvari počevsi od organizacije kluba, moje pozicije u klubu pa i one najvažnije stavke koje podrazumijevaju poklapanje želja i ciljeva, kako mojih ličnih tako i onih koje dolaze od strane trenera i čelnika kluba'', istakao je Zubčić.

Hrvatski košarkaš je veoma iskusan. U karijeri je igrao za mnogo klubova. Igrao je u Rusiji, Turskoj, Litvaniji a protekle sezone igrao je za njemački Bon. Igokea će mu biti treći klub u ABA ligi, jer je ranije igrao za Cibonu i Cedevitu. Zbog svog iskustva iz više različitih liga, naš sagovornik je itekako kompetentan da uporedi kvalitet ABA lige sa drugim evropskim ligama.

''Svaka liga u kojoj sam igrao ima svoj poseban stil igre. Zato je ovo pitanje veoma kompleksno. Međutim, kada je u pitanju poređenje ABA lige i drugih evropskih liga, sa sigurnošću tvrdim da je ABA liga jedna od jačih evropskih liga. Zahtjevna je, nepredvidiva i svakako ne manjka konkurencije'', naglasio je Zubčić.

Igokea će u predstojećoj sezoni igrati ABA ligu sedmu sezonu zaredom. Pored toga, Igokea je i domaćin drugog ABA Super Kupa a naravno tu su i takmičenja u Bosni i Hercegovini. Kada su u pitanju ambicije tima, Zubčić je rekao sledeće.

''Očekivanja su velika ali po mom mišljenju i realna. Uvjeren sam da možemo ostvariti zacrtane ciljeve jer imamo sve predispozicije za to. Ekipa je kvalitetna i među nama vlada pozitivna atmosfera, koja meni lično mnogo znači.''

Prije ABA Super Kupa u Laktašima, biće odigrani i novi susreti u kvalifikacijama za Mundobasket. Zubčić se nalazi na spisku Hrvatske reprezentacije a na spisku su i NBA igrači. Hrvatska će igrati protiv Litvanije i Poljske i sigurno će u oba susreta ići na pobjede.

''S obzirom da je ovo poslednji prozor u kojem se na rosteru nalaze četiri NBA igrača, uvjeren sam da idemo na pobjede. U prethodnim duelima pokazali smo da smo složna ekipa iz koje selektor Anzulović izvlači maksimum'', poručio je za kraj Zubčić.

Foto: Twitter