XS
SM
MD
LG

Zagorac Partizanov

Saradnja Partizana i Radeta Zagorca se nazirala mnogo pre nego što su mediji (ponovo) počeli da se bave ovakvim raspletom sapunice koja traje već osam meseci

I tada, kada se mlado krilo vratilo iz Memfisa, bilo je jasno da postoji obostrana želja. Crno-beli su hteli njegov talenat, a Zagorac prostor i, konačno, igru.

Tada se nije desilo, ali je sada, kako je u nizu informacija „Sport klub“ prvi objavio, sve gotovo...

Od 1. jula, ovaj 22-godišnji Beograđanin moći će i zvanično da potpiše ugovor sa Partizanom na dve godine.

Kao što je Nikola Lončar, novi sportski direktor crno-belih, istakao na otvaranju Partizanove kuće, osnovni cilj Parnog valjka je da „napravi dobru bazu srpskih igrača“.

Za sada... Bekovi će biti Vanja Marinković i Aleksandar Aranitović, trojke Rade Zagorac i Francuz, Bandža Si.

Na četvorci su Novica Veličković i Marko Pecarski, a na petici Đorđe Gagić. Čeka se rasplet situacije sa Najdželom Vilijamsom-Gosom koji ima ugovor sa crno–belima, ali je logičnije da će nastaviti karijere u nekoj drugoj sredini – NBA ili Evroligi.

Rade Zagorac je u junu 2016. godine odlepršao iz srpske košarke (Mege) preko Atlantika gde je ubrzo potpisao i ugovor sa Memfisom.

Ipak, Grizliji mu nisu pružili priliku da se pokaže u NBA ligi, pa su ga otpustili pre početka sezone.

Sve do 2. decembra je čekao da se konačno vrati na parket, kada je odigrao prvi od 14 mečeva za Betis. Prosečno je na terenu provodio deset minuta u Endesa ligi.

Ovo pišemo kao podsećanje koliko će ovom, svojevremeno jednom od najtalentovanijih igrača Evrope, značiti prostor koji će, nema dileme, dobiti u Humskoj.

Značiće i Partizanu njegov talenat. A, ako se ova saradnja ispostavi kao uspešna, vredeće i srpskoj košarci novo brušenje potencijalnog dijamanta.

Izvor: Sportski žurnal

Rade Zagorac / FOTO: I. Veselinov