XS
SM
MD
LG

Zeleni i Šešum napadaju EHF Kup: Daćemo sve od sebe!

Nemanja Zelenović imaće priliku da sa nemačkim Magdeburgom dođe do najvrednijeg trofeja u svojoj karijeri - EHF Kupa, drugog najvrednijeg u evropskom rukometu posle onog koji se dodeljuje na finalnom turniru EHF Lige šampiona u Kelnu.

Srpski reprezentativac će sa svojim timom biti domaćin u GETEK Areni, gde ih u polufinalu u subotu čeka francuski Sen Rafael za koji nastupa naš internacionalac Aleksa Kolaković (subota, 14.15). 

Foto: RSS.RS 

U drugom polufinalu sastaju se nemački Gepingen (Žarko Šešum) i Fukse Berlin (subota, 17).

- Poslednjih par dana imali smo veoma nabijen raspored. Dok je većina ekipa odlagal utakmice, kao na primer Rajn Nekar Leven pred F4 Kupa u Hamburgu, mi smo igrali sa Hutenbergom u četvrtak, manje od 48 sati pre duela sa Francuzima - kaže Zelenović i dodaje da je tim posle meča imao peh kada je otkriveno da je klupski autobus opljačkan.

- Zatekla nas je razbijena šoferka posle meča. Nestalo je par laptopova i ajpedova, neki novčanici, ali je sve na kraju pronađeno. Lopovi su uhvaćeni, ali je sve potrajalo, jer je policija morala da vrši uviđaj. Došli smo u Magdeburg posle tri ujutru. Nije bilo puno vremena za spavanje, već u jedan smo odradili poslednji trening pred Francuze. Povređeni Muše i Veber su odradili trening, tako da ih očekujem u sastavu.

Magdeburg je favorit pred svojim navijačima, ali desni bek poziva na oprez...

- Sve je moguće na F4. To su dve utakmice u kojima svako svakoga može da dobije u dva dana. Za razliku od prošle godine, imamo navijače na svojoj strani, što će biti olakšavajuća okolnost. S druge strane, ni to ne mora ništa da znači. Sen Rafael je kvalitetna ekipa, moćna, poslednjih godina su stalno na F4. Imaju odlične igrače, moramo dobro da ih prostudiramo i spremimo- 

Gepingen ili Fukse Berlin u finalu...

- U principu nema lakšeg rivala. Sve je moguće u tom meču. Pobedili smo Gepingen oba puta oive sezone, ali oni znaju kako se osvaja EHF Kup, to su pokazali prošle godine, kada su dominirali.

Magdeburg se trenutno nalazi na četvrtom mestu u DKB Bundesligi, ali je teoretski još uvek u igri i za drugo...

- Cilj je bio da stignemo do F4 Kupa i EHF Kupa, da osvojimo jedan pehar. Borimo se u ligi da završimo kao treći, ali je Berlin u prednosti i čekamo na njihov kiks. Prošle godine smo završili kao peti, tako da bi i četvrto mesto sa bodom više u odnosu na prošlu sezonu bio veliki pomak.

Zeleni menja sredinu narednog leta, prelazi u Gepingen...

- Idem u kvalitetan i stabilan klub. Tamo je Šele (Žarko Šešum), tu su i Prošt, Bagešted sa kojim sam već igrao. Bio mi je cilj da ostanem u Bundesligi, u ligi koja dominira. To je prava liga za mene. I dalje verujem da je Bundesliga za nijansu bolja od francuske. Momci koji igraju u Francuskoj verovatno misle drugačije, ali po meni, Bundes je Bundes.